- -1%
Krajalnice
Dostępność
Marka
Cena
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -10%
- -10%
- -6%
- -6%
- -6%
- -1%
Krajalnice
Krajalnice to ten rodzaj sprzętu w każdej kuchni, nie tylko profesjonalnej, tej restauracyjnej czy stołówkowej, ale i domowej - gwarantuje rewolucje w procesie przygotowania posiłku. Owszem, można sobie bez nich poradzić, wystarczy deska i nóż, ale po co? Krajalnica gwarantuje, że kromki chleba, kawałki sera czy wędlin będą idealnie pokrojone, co wspaniale łechce zmysł estetyczny. Krajalnice uprzyjemniają pracę, zwłaszcza w miejscach, w których - nie ma co ukrywać - trzeba skroić solidną ilość plastrów. Są hitem w restauracjach, domach weselnych, ale też supermarketach na stanowiskach mięsnych. Pojawiają się na targach żywności, pomagając przygotować próbki do degustacji. Sprawdzą się nawet w małych bistro, zwłaszcza takich, w których każdego ranka przygotowuje się kanapki dla pracowników czy uczniów. No i stołówki, np. szkolne czy przedszkolne, szpitalne. Krajalnice minimalizują koszty związane ze zmarnowaniem chleba, wędlin czy serów, potrafiąc przekroić nawet trzymilimetrowy kawałek - na pół!
Krajalnice do chleba i wędlin – najlepsze modele
W ofercie sklepu hybryda-gastro.pl dostępny jest szereg różnych krajalnic do wędlin i chleba. Krajalnice firmy Yato przeznaczone są dla profesjonalnych użytkowników w różnego rodzajach zakładach gastronomicznych, restauracjach, sklepach spożywczych czy firm cateringowych. Podstawa ze stopu anodyzowanego aluminium, jest solidna i odporna. Wózek demontowały, ułatwia czyszczenie. Krajalnica ma zamontowaną ostrzałkę, a tarcza tnąca ustawiona jest ukośnie. W płynny sposób można regulować grubość cięcia. Prowadnica z łożyskami gwarantuje płynne przesuwanie, a antypoślizgowe nóżki utrzymują stabilną pozycję Silnik chłodzony jest powietrzem. Krajalnice Hendi z serii Kitchen Line mają tarcze pokryte teflonem. Dzięki temu krajalnice do wędlin i chleba nie służą wyłącznie do krojenia chleba i wędlin, ale też sera. Silnik o mocy 0,2 KM chłodzony powietrzem, zabezpieczony od spodu pokrywą z tworzywa. Regulacja płynności krojenia oscyluje pomiędzy 0 a 11 mm. Krajalnice Hendi z serii Profi Line nie nadają się do krojenia sera. Wykonane z anodowanego aluminium, także mają silnik chłodzony powietrzem zabezpieczony metalową pokrywą. O bezpieczeństwo dba mechanizm blokujący oraz osłona bezpieczeństwa. Prowadnicę można odkręcić, co pozwala na łatwiejsze wyczyszczenie jej z resztek po krojeniu. Płynna regulacja grubości krojenia od 0 do 12 mm. Modele tej serii różnią się od siebie maksymalna średnica krojonego produktu.
Profesjonalne krajalnice do gastronomii
Marka Bizerba stworzyła kombajn idealny - klasy premium. To Lamborghini wśród krajalnic. Automatyczna krajalnica wertykalna pozwala bezdotykowo obsługiwać proces krojenia - maksymalna higiena, optymalna prezentacja towaru oraz tempo pracy. Centralnym punktem krajalnicy jest wydajny napęd noża. Technologia Emotion® inteligentne steruje mocą silnika. Dzięki automatycznemu systemowi odkładania produktu krojonego, proces krojenia jest prosty. System odkładania ze stali szlachetnej można szybko i łatwo wymontować, co z kolei ułatwia proces czyszczenia sprzętu. Krajalnicę obsługuje się z poziomu intuicyjnej klawiatury. Krajalnica do wędlin czy chleba pracuje w trybie ręcznym, półautomatycznym i automatycznym.