Ubijak do ziemniaków

Aktywne filtry

Ubijaki do ziemniaków

Trudno sobie wyobrazić prawdziwą polską kuchnię bez ziemniaków, a do ich ugniatania od zawsze wiadomo, że najlepszy jest ubijak. Tradycja jedzenia ziemniaków jest mocno zakorzeniona w kulturze naszego kraju. Lubimy ziemniaki. Towarzyszyły nam one i w złych czasach, dając energię i mnóstwo witamin i minerałów, towarzyszą i teraz, przy codziennych obiadach. Form podawania ziemniaków jest ogrom. Latem lubimy młode, z masłem i solą, świetnie smakują z ogniska, mogą być smażone, gotowane, tartę. Z ziemniaków powstają kluski, placki, sałatki - można wyliczać i wyliczać, a potem dojść do wniosku, że to jedno z naszych ulubionych warzyw. Na domowe potrzeby zwykły garnek do ziemniaków i standardowy ubijak wystarczą. Jeśli jednak to gastronomia, zwłaszcza duża, czyli restauracja, dom weselny, stołówka szkolna, pracownicza czy szpitalniana, potrzebujemy profesjonalnych akcesoriów.

Sztamfer czyli ubijak do ziemniaków

Końcówka ubijaka sprawia, że ziemniaki są ubite w doskonały sposób, bez zbędnych grudek – na gładko i w równomierny sposób. Wtedy wystarczy dodać ulubione składniki, by powstało puree. Ubijaki na potrzeby gastronomii wykonane są z solidnych materiałów, by służyły długo. Ubijak Tomgast wykonany ze stali nierdzewnej 18/10 z rączką o średnicy 30 mm i grubości drutu ubijaka 6 mm. Ma aż 50 cm długości, więc nadaje się do sporych garnków. Ale to jeszcze nie wszystko, co oferuje ten producent. Jeśli 50 cm do dla kogoś za mało, to Tomgast ma w swojej ofercie takie same ubijaki, ale z rączką 80-centymetrową. Na duże potrzeby wymagany jest konkretny sprzęt! Standardowy rozmiar ubijaka również się znajdzie w ofercie sklepu hybryda-gastro.pl.

Praska do ziemniaków

Ubijak do kartofli o długości 29,5 cm to taki klasyczny ubijak. Wykonany ze stali nierdzewnej 18/10, z drutem ubijającym o grubości 4 mm. Ma wygodną rączkę z uchwytem do zawieszenia – ten niewielki detal w branży gastronomicznej robi znaczenie, bowiem pozwala zawiesić narzędzie na haczyku, by zawsze było w swoim miejscu, bez potrzeby chowania go do szuflad. Ubijak można z powodzeniem myć w zmywarce. Ubijak jest narzędziem uniwersalnym, o szerokim spektrum zastosowań, a jednocześnie bardzo podstawowym, bez którego trudno sobie wyobrazić domową, a co dopiero profesjonalną kuchnię. Ułatwia pracę, jest łatwy w obsłudze i solidnie wykonany. Z pewnością na rynku dostępnych jest wiele elektronicznych zamienników, pozwalających rewelacyjnie ubić ziemniaki, ale stara szkoła preferuje klasykę. I trudno im się dziwić! Ubijak jest łatwiejszy w obsłudze i myciu.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt

Informacje dotyczące plików cookies

Ta witryna korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia na naszej stronie . Wykorzystujemy również pliki cookie stron trzecich w celu ulepszenia naszych usług, analizy a nastepnie wyświetlania reklam związanych z Twoimi preferencjami na podstawie analizy Twoich zachowań podczas nawigacji.

Zarządzanie plikami cookies