- -15%
Leasing - najlepsza metoda płatności w naszym sklepie. Sprawdź
- +Kuchnia
- +Obróbka termiczna
- +Kuchnie gastronomiczne
- +Frytownice
- +Grille gastronomiczne
- +Warnik do makaronu
- +Kotły warzelne
- +Patelnie przechylne
- +Lava grille
- +Bemary
- Kuchenki mikrofalowe
- Kuchenki indukcyjne
- +Opiekacze i salamandry
- +Taborety gastronomiczne
- +Gyrosy i kebaby
- Sous Vide
- Tostery
- +Gofrownice i naleśnikarki
- Suszarki do żywności
- Lampy grzewcze
- +Urządzenia do hod-dogów
- Urządzenia wielofunkcyjne
- +Obróbka mechanicza
- +Piece konwekcyjno parowe
- +Przybory kuchenne
- +Pojemniki GN
- +Naczynia kuchenne
- +Przybory cukiernicze
- +Akcesoria kuchenne
- +Piece
- +Zmywalnia
- +Chemia profesjonalna
- +Chłodnictwo
- +Meble ze stali nierdzewnej
- +Bar i kawiarnia
- +Zastawa stołowa
- +Bufet
- +Pizzeria
- +Catering
Ubijak do ziemniaków
Aktywne filtry
- -15%
- -15%
Ubijaki do ziemniaków
Trudno sobie wyobrazić prawdziwą polską kuchnię bez ziemniaków, a do ich ugniatania od zawsze wiadomo, że najlepszy jest ubijak. Tradycja jedzenia ziemniaków jest mocno zakorzeniona w kulturze naszego kraju. Lubimy ziemniaki. Towarzyszyły nam one i w złych czasach, dając energię i mnóstwo witamin i minerałów, towarzyszą i teraz, przy codziennych obiadach. Form podawania ziemniaków jest ogrom. Latem lubimy młode, z masłem i solą, świetnie smakują z ogniska, mogą być smażone, gotowane, tartę. Z ziemniaków powstają kluski, placki, sałatki - można wyliczać i wyliczać, a potem dojść do wniosku, że to jedno z naszych ulubionych warzyw. Na domowe potrzeby zwykły garnek do ziemniaków i standardowy ubijak wystarczą. Jeśli jednak to gastronomia, zwłaszcza duża, czyli restauracja, dom weselny, stołówka szkolna, pracownicza czy szpitalniana, potrzebujemy profesjonalnych akcesoriów.
Sztamfer czyli ubijak do ziemniaków
Końcówka ubijaka sprawia, że ziemniaki są ubite w doskonały sposób, bez zbędnych grudek – na gładko i w równomierny sposób. Wtedy wystarczy dodać ulubione składniki, by powstało puree. Ubijaki na potrzeby gastronomii wykonane są z solidnych materiałów, by służyły długo. Ubijak Tomgast wykonany ze stali nierdzewnej 18/10 z rączką o średnicy 30 mm i grubości drutu ubijaka 6 mm. Ma aż 50 cm długości, więc nadaje się do sporych garnków. Ale to jeszcze nie wszystko, co oferuje ten producent. Jeśli 50 cm do dla kogoś za mało, to Tomgast ma w swojej ofercie takie same ubijaki, ale z rączką 80-centymetrową. Na duże potrzeby wymagany jest konkretny sprzęt! Standardowy rozmiar ubijaka również się znajdzie w ofercie sklepu hybryda-gastro.pl.
Praska do ziemniaków
Ubijak do kartofli o długości 29,5 cm to taki klasyczny ubijak. Wykonany ze stali nierdzewnej 18/10, z drutem ubijającym o grubości 4 mm. Ma wygodną rączkę z uchwytem do zawieszenia – ten niewielki detal w branży gastronomicznej robi znaczenie, bowiem pozwala zawiesić narzędzie na haczyku, by zawsze było w swoim miejscu, bez potrzeby chowania go do szuflad. Ubijak można z powodzeniem myć w zmywarce. Ubijak jest narzędziem uniwersalnym, o szerokim spektrum zastosowań, a jednocześnie bardzo podstawowym, bez którego trudno sobie wyobrazić domową, a co dopiero profesjonalną kuchnię. Ułatwia pracę, jest łatwy w obsłudze i solidnie wykonany. Z pewnością na rynku dostępnych jest wiele elektronicznych zamienników, pozwalających rewelacyjnie ubić ziemniaki, ale stara szkoła preferuje klasykę. I trudno im się dziwić! Ubijak jest łatwiejszy w obsłudze i myciu.
SYSTEM RABATOWY
Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
pomoc techniczna
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Darmowa dostawa
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt