Kategorie

Dostępność

Marka

Cena

  • 0,00 zł - 2 213,00 zł

Aktywne filtry

Działanie podgrzewaczy do potraw

Urządzenia do podgrzewania potraw stanowią istotny element bufetów, stołówek, firm cateringowych, a także restauracji. Umożliwiają zachowanie stałej temperatury posiłków, zwłaszcza tych, które mają być serwowane gościom/klientom. Dania w podgrzewaczach nie wysuszają się, nie przypalają ani nie zmieniają żadnych właściwości. Smakują i pachną dokładnie tak samo, jak po przygotowaniu.

Podgrzewacze są szczególnie potrzebne w przypadku większych wydarzeń i imprez — również tych organizowanych w restauracjach. Gościom najczęściej serwuje się dania, które przez dłuższy czas leżą na stole. Ważne jest więc, by nie straciły pożądanej temperatury i były po prostu smaczne. Dużą zaletą stosowania podgrzewaczy jest fakt, iż dania nie muszą być mieszane.

Rodzaje podgrzewaczy gastronomicznych

Podgrzewacz do potraw jest urządzeniem, które możemy podzielić na kilka rodzajów. Wyróżniamy m.in. modele elektryczne, jak i te, które działają na specjalne paliwa — np. na pasty czy żele. W mniejszych podgrzewaczach bardzo często wykorzystuje się świeczki i ogień, jednak tego typu modele nie są aż tak skuteczne i sprawdzą się w szczególności w gospodarstwach domowych lub do nie za długiego podgrzewania jedzenia w lokalu.

Najpopularniejsze są zdecydowanie podgrzewacze do potraw stołowe. Służą one do podgrzewania potraw stałych. Dobrym pomysłem są również kociołki elektryczne, które są niezwykle skuteczne — możesz w nich podgrzewać zupy, lecza, sosy i wiele, wiele innych płynnych lub półpłynnych potraw. Oprócz tego możemy wyróżnić mniej powszechne lampy gastronomiczne. Obecnie rynek oferuje naprawdę dużo możliwości. Podgrzewacze różnią się nie tylko zasilaniem, ale także rozmiarem czy swoim wyglądem. Ma to ogromne znaczenie, zwłaszcza jeśli urządzenie ma mieć bezpośredni kontakt z klientem. Jeśli interesują Cię podgrzewacze gastronomiczne, koniecznie zapoznaj się z naszym sklepem. Znajdziesz w nim szereg produktów renomowanych producentów.

Jaki podgrzewacz do potraw będzie odpowiedni?

Wybór podgrzewacza wcale nie jest prostym zadaniem. Należy zwrócić uwagę na szereg istotnych czynników i parametrów. Zacznij jednak od wyboru odpowiedniego rodzaju. Jeśli interesuje Cię podgrzewacz gastronomiczny w formie kociołka elektrycznego, czerwony model marki Stalgast na pewno wpadnie Ci w oko! Jest to produkt wyposażony w pokrywę i wycięcie na łyżkę. Jego obudowa została wykonana ze stali nierdzewnej, posiada również grzałkę z termostatem. Polecany jest głównie do zup, kremów i sosów.

Jeśli jednak preferujesz nowocześniejsze modele, jak np. podgrzewacze na pastę, możemy zaproponować Ci kilka propozycji. Jedną z nich jest podgrzewacz wysokopolerowany Hendi o pojemności 6 l. W zestawie znajdziesz m.in. pojemnik na wodę, żywność GN 2/3, a także jeden pojemnik na pastę. Podgrzewacz został wyposażony w komfortową, zdejmowaną pokrywę, której czyszczenie jest wyjątkowo proste. Posiada ona również blokadę, umożliwiającą pozostawienie otwartego podgrzewacza.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt