Naświetlacze i sterylizatory

Marka

Cena

  • 640,00 zł - 1 173,00 zł

Aktywne filtry

Sterylizatory w gastronomii

Czystość i sterylność składników to w dzisiejszych czasach podstawa w branży gastronomicznej. Zaniedbanie przepisów sanitarnych prowadzi do serwowania klientom nieświeżej lub nieodpowiednio oczyszczonej żywności. A to z kolei może wiązać się ze stratą klientów i pogorszeniem się ogólnej opinii.

Ponadto niestosowanie się do tych wymogów może również zmusić właściciela restauracji czy hotelu do płacenia wysokich kar finansowych lub w najbardziej skrajnych przypadkach — do zamknięcia lokau. Czystość w kuchni to zatem podstawa, a wszystkie narzędzia, które pomagają w jej utrzymaniu, stanowią dobrą inwestycję dla każdej firmy związanej z branżą gastronomii. Jednym z takich produktów są właśnie sterylizatory gastronomiczne. Urządzenia te, zwane również naświetlaczami lub wyparzaczami gastronomicznymi, to maszyny stosowane do dezynfekcji jaj i noży.

Sterylizatory gastronomiczne są wykorzystywane niemal w każdej kuchni restauracyjnej i hotelowej, ponieważ świetnie sprawdzają się w usuwaniu wszelkiego rodzaju brudu, bakterii, wirusów i grzybów. Użycie sterylizatora jest dużo wygodniejsze, a także pozwala znacznie zaoszczędzić na czasie w porównaniu z ręcznym czyszczeniem i dezynfekcją.

Naświetlacz do jaj

Jaja to poniekąd kłopotliwe produkty w gastronomii. Te od niepewnych dostawców mogą zawierać pałeczki salmonelli i okrężnicy, bakterie E.Coli, ziarenkowce, laseczki tlenowe oraz różnego rodzaju grzyby. Co więcej, nawet zamawiając jaja ze sprawdzonego źródła, które zostały wcześniej zdezynfekowane, możemy natrafić na niektóre z tych drobnoustrojów, choć trzeba przyznać — zdarza się to naprawdę rzadko.

Naświetlacz do jaj znacznie zmniejsza ryzyko zakażeń wśród klientów, jednocześnie nie zmuszając do rezygnowania z jaj, które bądź co bądź są nie tylko smaczne i mile widziane w posiłkach, ale przede wszystkim wartościowe. Korzystając z jaj w restauracji, należy również pamiętać o przechowywaniu ich w lodówce, najlepiej z dala od innych produktów oraz o wyrzucaniu tych z pękniętą skorupą.

Dlaczego warto zainwestować w sterylizator do noży?

Poza czystością samych produktów ważna jest również dezynfekcja narzędzi, służących do przygotowania posiłku. Źle umyte naczynia i noże również mogą być przyczyną zatruć pokarmowych i innych dolegliwości żołądkowych. Aby przyspieszyć proces dezynfekcji naczyń, a także upewnić się, że zostały dokładnie odkażone, warto sięgnąć po sterylizator do noży.

Jest to uniwersalne narzędzie, które do odkażania wykorzystuje promieniowanie UV. Dzięki temu sterylizacja jest szybka, bezpieczna i ekologiczna. Należy jednak pamiętać, że niewłaściwe korzystanie z urządzeń wykorzystujących promieniowanie UV może być dla człowieka szkodliwe, dlatego należy dokładnie zapoznać się z instrukcją obsługi urządzenia i przestrzegać zawartych w niej zasad. Jeśli planujesz zakup sterylizatora gastronomicznego, zachęcamy do zapoznania się naszą ofertą! Oferujemy szereg interesujących produktów.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt