- -1%
Stoły do pizzy
Dostępność
Marka
Cena
- -1%
- -1%
Stół chłodniczy do pizzy czyli niezbędny element każdej pizzerii
Stoły chłodnicze znakomicie sprawdzają się na przykład w pizzeriach. Ze względu na specjalnie dostosowaną nadstawkę chłodniczą możemy mieć dostęp do wszystkich składników bez odchodzenia od stanowiska pracy. Nie jest też potrzebne duże zaplecze gastronomiczne, z czym często w pizzeriach jest problem. Stoły chłodnicze do pizzy posiadają bardzo szeroką regulację wysokości oraz - jak już wcześniej wspomnieliśmy - liczby drzwi, co ułatwia dopasowanie stołu do różnych przestrzeni bez obawy o brak miejsca. Dodatkowo producenci - dając jeszcze swobodniejsze poruszanie się w wyborach dla odbiorców - zaprojektowali stoły chłodnicze w taki sposób, aby można było wybrać lokalizację agregatu odpowiadającego na mrożenie produktów znajdujących się w komorach stołu. Tutaj występują dwa warianty - stół wyposażony w agregat dolny lub boczny. Może mieć to znaczenie podczas odpowiedniego umiejscowienia stołu chłodniczego w kuchni.
Stoły chłodnicze do pizzy Stalgast
Aby nieco przybliżyć naszą ofertę stołów chłodniczych do pizzy, skupimy się na produkcie firmy Stalgast, czyli renomowanego producenta na rynku. Przede wszystkim należy wrócić uwagę na bardzo wygodą nadstawkę, w której możemy umieścić produkty, które przeważnie umieszcza się na pizzy, zyskując tym samym ergonomię pracy i minimalizując konieczność oderwania się od stołu w celu dostarczenia produktów.
Pojemność - to ma znaczenie
Stoły chłodnicze do pizzy mają różne konfiguracje drzwi i komór. Ale przyjmując na przykład trzydrzwiowy wariant, pojemność komory to nawet 380 litrów, a średnie dobowe zużycie energii elektrycznej wynosi 4,5 kW. Maksymalna nośność półek wynosi 15 kilogramów, oczywiście należy przy tym uwzględnić równomierne obciążenie półki.
Wygodny blat
Blaty w stołach chłodniczych do pizzy są szerokie i charakteryzujące się jednakową gładką powierzchnią, dzięki czemu korzystamy tutaj z dwóch funkcji. Po pierwsze możemy bez problemu pracować nawet z dużym plackiem, nie zważając na miejsce i krawędzie blatu. Po drugie doprowadzenie obszaru roboczego do należytego porządku zajmuje niewiele czasu, a brak nierówności czy chropowatości połączona z materiałem - czyli stalą nierdzewną - gwarantuje najwyższy standard czystości, aby zachować jak najlepszy smak produktów serwowanych na pizzerii. Taki blat zachowuje też wysoką wytrzymałość na ewentualne zniszczenia czy wgniecenia wynikające z wieloletniego korzystania ze stołu. Z kolei stal pozwala na mycie jej nawet wodą z delikatnym, niegroźnym dla człowieka detergentem chemicznym. Nie musisz się więc obawiać o zdrowie swoich klientów czy iść na kompromis względem utrzymania czystości. Stół chłodniczy do pizzy spełnia wszystkie zalecenia SANEPIDU i normy HACCP.
Najważniejsza izolacja
Żeby stół chłodniczy funkcjonował prawidłowo musi charakteryzować się odpowiednią termiką. Stoły w naszej ofercie są wyposażone w izolację termiczną z pianki poliuretanowej sięgającej nawet 30 milimetrów grubości, dzięki czemu nie zależy obawiać się o świeżość przechowywanych produktów. Dodatkowo to Ty zarządzasz temperaturą. Możesz wybrać zakres od +10 stopni Celsjusza nawet do 0 stopni, dostosowując warunki do produktów, które aktualnie posiadasz w komorach stołu chłodniczego do pizzy.
Stół chłodniczy do pizzy a blat
Aby zapewnić jak największą wygodę, producenci stołów chłodniczych do pizzy wyposażyli je - opcjonalnie - w blat ze specjalnym rantem tylnym, który zapobiega ewentualnemu kontaktowi żywności ze ścianą znajdującą się za stołem.