- -1%
Krajalnice
Podkategorie
Kategorie
Dostępność
Marka
Cena
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -10%
- -10%
- -6%
- -6%
- -6%
- -1%
Krajalnice
O ile domowe kucharzenie może być niedoskonałe, zwłaszcza, gdy jest się dopiero adeptem sztuki kulinarnej i wchodzi w pozyskiwanie umiejętności i wiadomości dotyczących gotowania, tak od restauracji, bistro, czy nawet stołówek i barów mlecznych oczekuje się czegoś lepszego, profesjonalnie przygotowanego, z troską o każdy etap stworzenia danego posiłku. Stąd też sprzęty, które stworzono w służbie profesjonalnej gastronomii, służące temu, by każde danie było wyborne i każdy klient był zadowolony. Dawniej praca „na kuchni” była dużo bardziej zależna od czynnika ludzkiego. To kucharze i pomocnicy gotowali i zajmowali się każdym etapem. Dziś coraz częściej rolę tę przejmują stworzone przez fachowców maszyny. Projektanci tego typu sprzętu gastronomicznego doskonale rozumieją potrzeby branży, próbując swoimi produktami odciążyć pracowników kuchni, ale też maksymalnie zintensyfikować możliwości danej restauracji. Proces przygotowania posiłków nabiera tempa, zostają one szybko wydawane, a klienci są zadowoleni. Maszyny w kuchni nie zastąpią nigdy człowieka, bo to człowiek doprawia, wybiera mięsa, próbuje i skupia uwagę na każdym detalu, ale jeśli istnieje sprzęt, który może odciążyć pracownika - warto w niego zainwestować. Hitem restauracji, zwłaszcza tradycyjnych, polskich, a także stołówek i domów weselnych są profesjonalne, gastronomiczne krajalnice, czyli maszyny do krojenia wędlin.
Wygodnie krojenie wędlin
Maszyna do krojenia wędlin to również sprzęt, bez którego trudno sobie wyobrazić supermarkety, sklepy z mięsem i wędlinami, czy nawet kramy podczas targów żywności. W ofercie sklepu hybryda-gastro.pl dostępny jest spory wybór krajalnic, o różnych parametrach i różnych producentów, także z różnych półek cenowych. Zależnie od potrzeb i możliwości - można wybrać coś dla siebie. Krajalnice z serii Profi Line marki Hendi Wykonane są z anodowanego aluminium. Dla bezpieczeństwa wprowadzono kilka ulepszeń: silnik chłodzony powietrzem zabezpieczony jest metalową pokrywą, jest także mechanizm blokujący i osłona bezpieczeństwa. Łatwy demontaż ułatwia czyszczenie. W krajalnicy wbudowana jest ostrzałka, a grubość krojenia może oscylować od 0 do 12 mm. Inne modele tej różnią się od siebie wymiarami oraz maksymalną średnicą krojonego produktu.
Jaką krajalnicę wybrać?
Krajalnice Yato szczególnie polecane dla zakładów gastronomicznych, restauracji, sklepów spożywczych, firm cateringowych. Nadają się do krojenia wędlin i serów. Wykonane z anodyzowanego aluminium są trwałe i odporne. One także mają wbudowaną ostrzałkę oraz regulację grubości cięcia. Krajalnice Stalgast sprawdzą się także podczas krojenia wędlin i serów. Silnik krajalnic ma wzmocniony napęd. W ofercie sklepu znaleźć można także ręczną krajalnicę marki Bizerba. Ręczna krajalnica wertykalna klasy premium - wyznacza standardy w kwestii ergonomii, higieny oraz bezpieczeństwa. Jak zapewnia producent, krajalnica nadaje się do pracy w kuchniach, kantynach oraz na zapleczach i w ladach sklepowych. Higienicznie doskonały design: demontaż bez użycia narzędzi oraz możliwość mycia w zmywarce (Ceraclean®) elementów dołączanych. Otwarta konstrukcja znacznie ułatwia proces czyszczenia ręcznego. W ofercie dostępne są także noże do krajalnic.