Piece cukiernicze

Podkategorie

Kategorie

Cena

  • 7 004,00 zł - 132 579,00 zł

Aktywne filtry

Piece cukiernicze, rodzaje i modele

Czy ktoś by mógł pomyśleć, że piec cukierniczy może zrewolucjonizować pracę nawet małej kawiarni czy cukierni? Tak właśnie jest. Profesjonalne, stojące w opozycji do klasycznych, domowych piekarników, wynoszą wypieki na dużo wyższy poziom. Biszkopty, ciasteczka, jagodzianki, makaroniki, nawet kapryśne bezy - z pieca cukierniczego zawsze wychodzą idealnie. Wszystko za sprawą odpowiedniej rotacji gorącym powietrzem, które równomiernie wypełnia całą komorę nagrzewania. W dodatku, to nie są piece na jedną blachę, więc pozwalają na szybkie i sprawne pieczenie od razu nawet i 10 blach ciast, ciastek, biszkoptów. Liderem, jeśli chodzi o piece cukiernicze, jest marka Stalgast, doskonale rozumiejąca potrzeby gastronomii: i tej małej, i tej ogromnej. Z myślą o różnorodnych restauracjach, kawiarniach czy cukierniach Stalgast stworzył serię pieców cukierniczych o różnych parametrach, wielkościach, funkcjach, spośród których bez trudu można znaleźć coś dla siebie.

Oferta jest również zróżnicowana cenowo. Piece cukiernicze Stalgast mają wbudowany system myjący Rotor. To spore ułatwienie zwłaszcza w ruchliwych gastronomiach o wysokiej rotacji. Oświetlenie LED pozwala bez trudu podejrzeć co dzieje się w piecu. Poszczególne modele mają pojemność od 4 do 10 blach, a odległość między półkami wynosi 75-80 mm. W każdym modelu dostępny jest zestaw podłączeniowy. Piekarniki zasilane są na prąd lub gaz/prąd. Wybrane piece mają różnorodne programy pieczenia (99, a nawet 896 programów) i 9 etapów obróbki. Wentylator pracuje w dwóch prędkościach, a komora suszona jest systemem DRY.Plus. Dodatkowym atutem jest automatyczne otwieranie drzwi i nawilżanie komory (system STEAM.Plus).

Mały piec cukierniczy do cukierni lub kawiarni

Przeglądając ofertę sklepu warto zwrócić uwagę, że w niektórych modelach wprowadzono iście kosmiczną technologię. Wszystko dla komfortu i bezpieczeństwa pracowników, aby usprawnić ich pracę. Technologia MULTI.Time stworzona jest do zarządzania 10 timerami, by móc obrabiać różne produkty w tym samym czasie. Technologia SMART.Preheating pozwala kontrolować temperaturę: piec rozgrzewa się do żądanej temperatury, uwzględniając wcześniejsze użycie. Z kolei technologia AUTO.Soft zapewnia pełną równomierność wypieków. Ulubioną funkcją piekarzy i cukierników, pracujących na piecach Stalgast, jest technologia ADAPTIVE.Cooking™ polegająca na tym, że zarówno przy załadunku jednej blachy jak i przy pełnym załadunku efekt jest ten sam.

Usprawnienie pracy obsługi przekłada się na poprawę efektywności. Warto zwrócić także uwagę na to, że piece te wykonane są z trwałych materiałów, a zastosowane rozwiązania technologiczne wynoszą sam proces pieczenia na wyższy, profesjonalny poziom. Ergonomia pieców, w postaci chociażby automatycznie otwieranych drzwi, czy zastosowaniu oświetlenia LED znacznie podnosi komfort używania. Piece sprawdzą się nie tylko w dużych cukierniach, piekarniach czy kawiarniach, ale także w tych małych, kameralnych.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt