- -1%
Kloce masarskie
Podkategorie
Kategorie
Dostępność
Marka
Cena
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -15%
- -1%
- -15%
- -1%
- -15%
- -1%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
- -1%
Gdzie przydaje się kloc masarski?
Kloc masarski jest przydatnym urządzeniem w lokalach gastronomicznych. Stosowany jest w każdej rzeźni i sklepie mięsnym, które umożliwia łatwą obróbkę świeżego mięsa. To właśnie na takich urządzeniach krojone są produkty mięsne, które następnie trafiają do naszych posiłków w postaci wędlin czy kotletów.
Kloc do mięsa jest niezbędny wszędzie tam, gdzie przy produkcji jedzenia mięso obrabia się na miejscu — dania są dzięki temu świeże i pyszne. Taki produkt jest jednak inwestycją na lata, więc jego zakup powinien być dobrze przemyślany. W naszej ofercie znajdziesz wyłącznie jakościowe produkty, więc zachęcamy, abyś się z nią zapoznał!
Różnicę między klocem do mięsa drewnianym i polietylenowym
Przeglądając dostępne modele kloców masarskich, warto przede wszystkim zwrócić uwagę na materiał, z którego zostały wykonane. Najpopularniejszym materiałem, używanym do produkcji kloców masarskich — jest drewno. Drewno jest stosowane masarniach od lat. Nie bez powodu. Jest to łatwo dostępny, a jednocześnie solidny i niezawodny surowiec. W naszej ofercie znajdziesz kloce masarskie wykonane z drewna bukowego i grabowego wysokiej jakości. To dobre rozwiązanie nie tylko ze względu na jakość i trwałość, ale także brak szkodliwości dla środowiska.
Alternatywą dla produktów z drewna są kloce masarskie z polietylenu. To stosunkowo nowy wynalazek charakteryzujący się kilkoma zaletami, których kloc masarski drewniany nie posiada. Kloce do mięsa, wykonane z polietylenu wyróżniają się niższym poziomem śliskości w stosunku do kloców drewnianych, a także większą odpornością na niższe temperatury. Kloce masarskie z polietylenu są również często tańsze od produktów drewnianych, ze względu na niższe koszty produkcji. Wybór materiału powinien jednak zależeć w głównej mierze od indywidualnych potrzeb — Twoich i Twojego lokalu.
Jaki kloc masarski wybrać?
Ważnym elementem wyposażenia kuchni czy masarni jest również podstawa do kloców masarskich, która znacznie ułatwia użytkowanie. Podstawa jest znacznie stabilniejszym oparciem niż stoły i blaty, a używanie jej dodatkowo pozwala położyć kloc do mięsa w dowolnym miejscu i zyskać tym samym sporo miejsca na inne elementy procesu szykowania mięsa.
Jeśli szukasz odpowiedniego dla siebie produktu, koniecznie sprawdź oferowany przez nas kloc masarski Hendi z drewna bukowego o szerokości 400 mm i wysokości 110 mm. To trwały i estetyczny model, który posłuży Ci przez lata! Nieco wyższą propozycją jest model Hendi o szerokości 400 mm i wysokości 150 mm. Oprócz tego zakupisz u nas również haki rzeźnicze.
Zachęcamy do sprawdzenia naszej oferty. Asortyment jest na tyle szeroki, że bez problemu znajdziesz model odpowiedni dla swojego lokalu. W razie jakichkolwiek pytań skontaktuj się z nami. Rozwiejemy wszelkie wątpliwości!