- -1%
Worki i pistolety
Podkategorie
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
Worki i pistolety do kremów i sosów
Dekorowanie, szprycowanie, napełnianie sosami albo innymi smakowitościami. To wszystko zapewniają worki do wyciskania i pistolety do sosów. Niezbędny jest również zestaw uniwersalnych końcówek. Worki cukiernicze stały się hitem w cukiernictwie, bowiem są jednorazowe, trwałe i odporne na ucisk. Mogą mieć kontakt z żywnością i pasuje do nich ogrom dodatkowych końcówek. W dodatku pozwalają na przechowywanie reszty lukru, kremu, dżemu czy musu, jeśli zostanie go zbyt dużo. Wtedy wystarczy włożyć niedokończony worek do lodówki i następnego dnia działać od nowa bez ryzyka, że zawartość się zmarnuje czy przeciągnie innym aromatem. Worki są higieniczne, dobre do ciepłej i zimnej masy i zgodne ze standardami HACCP.
Pistolet do sosów i kremów gastronomiczny – rodzaje
Oferta sklepu hybryda-gastro.pl jest bardzo zróżnicowana zarówno pod kątem grubości folii, jak i materiału, z którego worki są zrobione. Modele różnią się także wielkością. Profesjonalne worki wykonane z bawełny, z wnętrzem pokrytym powłoką poliuretanową, to worki uwielbiane przez zawodowych cukierników. Są bardzo wytrzymałe i solidne, mają wygodną zawieszkę, która ułatwia ich schnięcie, ograniczają produkcję śmieci, bowiem są wielokrotnego użytku i można je wyparzać. Hendi w swojej ofercie ma worki dostępne w szeregu różnych rozmiarów, na różne potrzeby i możliwości.
Worki do kremów, woreczki dekoracyjne do kremów
Oferta sklepu hybryda-gastro.pl również pod kątem tych worków jest bardzo zróżnicowana, bez trudu można znaleźć coś dla siebie. Szczególną uwagę warto poświęcić workom Hendi z serii Profi Line. Seria ta, zaprojektowana i wykonana z myślą o profesjonalistach, ma także worki wielokrotnego użytku, wykonane z nylonu bez szwów. Worki są cienkie i elastyczne, bardzo wytrzymałe i można ich używać w gotującej się wodzie. Występują w kilku pojemnościach. Świetnym rozwiązaniem przy tworzeniu dekoracji oraz przy dozowaniu sosów, kremów, płynnej czekolady, są pistolety cukiernicze. Są one idealne do dekoracji wyrobów cukierniczych lub dekoracji potraw. Model od Stalgast ma podstawkę w standardzie oraz dwie końcówki: Ø 3 i 6 mm. Otwór wylotowy ma Ø 9mm, a pojemność wynosi 1,8 litra.
Woreczki dekoracyjne do kremów
Tworząc dekoracje przy użyciu worków, warto zaopatrzyć się także w końcówki różnej wielkości i z różnymi kształtami nacięć. To one pozwalają wyczarować wzorki, szlaczki, kwiatki, listki, gładkie linie, litery i numery, girlandy i co tylko pojawi się w głowie cukiernika. Na start najlepiej wybrać zestaw – na przykład ten w zgrabnym etui od Stalgast. Składa się on z 29 części, zawierające rozmaite końcówki na różnego rodzaju efekty. Dostępne w naszym sklepie końcówki wykonane są z trwałych materiałów i posłużą przez wiele lat. W ofercie dostępne są także końcówki do napełniania, nastrzykiwania i także marynowania. Ostre krawędzie gwarantują precyzyjność. Wisienką na torcie jest wieszak na worki do szprycowania i końcówki. To on pozwala zorganizować miejsce na te akcesoria, zmniejszając ryzyko zgubienia jakiś części. Wieszak zawiera: 4 uchwyty na worki, 31 uchwytów na końcówki, 7 haczyków do powieszenia przyborów takich jak np. szpatuły oraz małą półkę na drobne akcesoria.