- -1%
Noże do chleba
Dostępność
Marka
Cena
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
Noże do chleba
Mimo wielu różnic wynikających z kultury i historii Polacy i Francuzi mają cechę wspólną, jeśli chodzi o kulinaria. Kochamy pieczywo. Białe, na słodko, wytrawne, ziarniste – jako element posiłku, starter, z masłem, oliwą, pomidorem, serem. Na zimno i na ciepło. Można wyliczać bez końca. Zapach świeżo pieczonego pieczywa nie bez przyczyny rozpylany jest w sklepach spożywczych. Według badań satysfakcji podanie chleba z masłem lub innym smarowidłem przed posiłkiem jest nie tylko wspaniałym starterem, ale i podnosi ocenę całej restauracji. Wypiekanie pieczywa może wspaniale rozwinąć ofertę lokalu. W przypadku kawiarni – w łatwy sposób wprowadzanie pieczywa może rozszerzyć działalność, tworząc klimatyczne menu śniadaniowe z pyszną kawą i kanapkami dostępnymi na miejscu i na wynos. Do doskonałego pieczywa, niezależnie czy to chleby, bułki, rogaliki czy ciabatty, potrzebne są doskonałe noże. Dlaczego? Żeby zachować wszystko to, co w pieczywie najlepsze! Nóż do chleba musi być długi i ząbkowany. Długość pozwala objąć cały bochenek, zaś ząbki w ostrzu delikatnie traktują i skórkę, i wnętrze, tnąc równomiernie.
Dobry nóż do pieczywa, jak go wybrać?
W ofercie sklepu hybryda-gastro.pl dostępnych jest wiele noży do chleba, które można bez trudu dopasować do swoich oczekiwań. Nóż do chleba od Stalgast ma 19,5 cm długości, twardość ostrza 52-54 HRC. Ma rękojeść dopasowana w sposób uniemożliwiający gromadzenie się resztek w miejscach łączenia, zaś ostrze wykonane jest ze stali nierdzewnej, utwardzonej przez walcowanie. Z powodzeniem można go myć i wyparzać w zmywarce. Noże marki Sanelli mają antypoślizgową rękojeść wykonaną z dwóch rodzajów tworzywa: twardego (kolor czerwony) oraz miękkiego (kolor zielony). Wszystko po to, by komfortowo trzymać nóż w dłoni podczas pracy. Nóż Sanelli Skin został zaprojektowany tak, aby połączyć produkt wysokiej jakości przy zachowaniu ergonomii użytkowania. Rękojeść wykonana jest z polipropylenu z warstwą antypoślizgową.
Noże kute do pieczywa, noże ręcznie robione
Kute noże wykonane z wysokiej jakości stali węglowej tworzone są w 50-etapowym procesie. Odpowiednie szlifowanie i polerowanie zapewnia idealną krawędź tnącą. Higieniczna i zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści uniemożliwia gromadzenie się resztek w miejscach łączeń. Stalgast ma w swojej ofercie noże kute z pręta stalowego. Mają bardzo ostre i wytrzymałe ostrze i sprawdzą się do krojenia chleba i ciast. Noże Hendi z serii Kitchen Line charakteryzują się najwyższą jakością wykonania, dzięki czemu są one odporne na korozję, a ostrze zachowuje długo żywotność. Chcąc dobrać odpowiedni nóż do bułek, warto wybrać mniejszy rozmiar, który w sam raz poradzi sobie z pieczywem mniejszych rozmiarów. Chcąc zminimalizować ryzyko zniszczenia świeżo upieczonego ciasta czy chleba, warto mieć w swojej kuchni noże dedykowane właśnie wypiekom. Tną je w sposób perfekcyjny, bez ryzyka strzępienia czy kruszenia krawędzi.