Pojemniki termoizolacyjne
Podkategorie
Kategorie
Dostępność
Cena
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
Zastosowanie pojemników termoizolacyjnych
Pojemnik termoizolacyjny to profesjonalny sprzęt, przeznaczony do transportu żywności m.in. w pojemnikach GN. Pozwala utrzymać pożądaną temperaturę przewożonego jedzenia — może być ona zarówno niska, jak i wysoka.
Każda firma, która działa w branży gastronomicznej lub cateringowej, dokłada wszelkich starań, by ciepłe obiady, zimne przystawki czy mrożone desery — posiadały pożądaną temperaturę przez możliwie jak najdłuższy czas. To bardzo ważne, zwłaszcza jeśli mają trafić bezpośrednio do klienta. Oferowane przez nas modele świetnie sprawdzają się w tej roli i mogą służyć Ci przez naprawdę długi czas!
Wraz z czasem podawania posiłków w pojemnikach, temperatura się zmniejsza — to naturalne zjawisko. Z tego też względu ważny jest wybór jak najlepszych pojemników, wykonanych z odpowiednich materiałów. Zalet pojemników termoizolacyjnych jest wiele — są to produkty praktyczne i funkcjonalne. Umożliwiają rozwój przedsiębiorstwa oraz pozwalają zadowolić nawet najbardziej wymagających klientów.
Pojemnik termoizolacyjny — jaki materiał?
Wybierając pojemniki termiczne, zwróć uwagę przede wszystkim na materiał, z jakiego zostały wykonane. Taki produkt powinien być trwały. Dbamy o najwyższą jakość świadczonych usług, dzięki czemu w naszej ofercie znajdziesz pojemniki wykonane m.in. z polipropylenu PP. Cechuje go:
- szeroki zakres pracy — od -20°C do nawet +100°C,
- wysoka wytrzymałość na rozciąganie i wszelkiego rodzaju uszkodzenia,
- odporność na ścieranie,
- lekkość i łatwość w eksploatacji,
- sztywność i twardość,
- obojętność fizjologiczna — materiał ten nie wchodzi w reakcje z substancjami chemicznymi i jest bezwonny, co ma ogromne znaczenie w przypadku transportu żywności,
- bezproblemowe czyszczenie,
- wysoka izolacja elektryczna,
- nie absorbuje wilgoci.
Polipropylen PP jest więc wprost idealnym materiałem do produkcji pojemników termoizolacyjnych — obecnie pojemniki z polipropylenu cieszą się największą popularnością.
Jak użytkować pojemniki termiczne?
Oferowane przez nas pojemniki termiczne na żywność wprost idealnie wpisują się w oczekiwania właścicieli firm gastronomicznych czy cateringowych. Wykonywane są z trwałego materiału, dzięki czemu cechuje je długa żywotność. Decydując się na zakup takiego pojemnika, należy jedynie pamiętać o jego prawidłowym użytkowaniu.
Pojemniki termoizolacyjne powinny być przede wszystkim szczelnie zamykane, bowiem w innym wypadku może dojść do uszkodzenia powłoki termoizolacyjnej. Nie bez znaczenia pozostaje również prawidłowa pielęgnacja — pojemników nie należy zanurzać w wodzie. Wystarczy myć je, używając do tego ciepłej wody i miękkiej ściereczki lub gąbki, a następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy pojemnik należy pozostawić do całkowitego wyschnięcia bez zakładania pokrywy. Niektóre modele możesz śmiało umieszczać w zmywarkach gastronomicznych.
Zachęcamy, abyś zapoznał się z naszą ofertą — znajdziesz w niej wiele ciekawych i odpowiednio wykonanych pojemników termoizolacyjnych. Z pewnością się nie zawiedziesz!