- -1%
Grille ogrodowe
Podkategorie
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
Grille ogrodowe
Wiosnę i lato można rozpoznać w Polsce bardzo łatwo. To czas, kiedy z piwnic, garaży, schowków wyciągane są grille, a w sklepach pojawia się stopniowo coraz większy asortyment gotowych na grilla przysmaków. Grillujemy w ogrodach, na działce, nad wodą, ale także chętnie spożywamy grillowane potrawy w restauracjach. Grill towarzyszy nam podczas spotkań ze znajomymi, na imprezach plenerowych. Grillowanie zbliża ludzi! Ogródek gastronomiczny latem powinien zatem nieodzownie zostać wyposażony właśnie w dobrej jakości, profesjonalny grill.
Grille ogrodowe do restauracji
Zależnie od preferencji, oczekiwań i możliwości, oferta sklepu hybryda-gastro.pl skierowana jest dla osób, które szukają grilla gazowego lub na węgiel drzewny. Niewielkich rozmiarów grill węglowy na węgiel drzewny od Hendi (model Patio) wykonany jest ze stali nierdzewnej ze zdejmowanymi nogami. Wyposażony jest on w dwa ruszty 345x345 mm. To grill wyłącznie do użytku na zewnątrz. Model Resto tego samego producenta jest nieco większy – na większe potrzeby. Hendi, czołowy producent sprzętu gastronomicznego, ma w swojej ofercie także wyjątkowe grille gazowe. Grill gazowy ROAST-MASTER MAXI ma konstrukcję i osłonę palnika wykonane ze stali nierdzewnej 18/0, zaś ruszt ze stali chromowanej. Zużycie gazu wynosi 0,430 m3/h, a grill gazowy używa gazu propan i butan. Przewód gazowy znajduje się w zestawie. Zapłon i termopara elektroniczne. Model MASTER QUATTRO HENDI ma 4 niezależnie sterowane palniki. W zestawie 2 niklowane ruszty oraz emaliowana patelnia pokrywająca połowę grilla (wym. wew. 590x480 mm). Konstrukcja oraz 2 pojemniki na tłuszcz wykonane ze stali nierdzewnej. Transport ułatwiają 4 kółka. Zużycie gazu wynosi 0,8 m3/h. Elektroniczny zapłon i termopara.
Wydajne grille ogrodowe
Grill GREEN FIRE PROFI LINE jest bardziej odporny na oddziaływania wiatru. Ulepszone palniki gwarantują optymalny rozkład ciepła aż na 90 % powierzchni grillującej. Czysty płomień i niska emisja CO2 sprawiają, że to dużo bardziej ekologiczny sprzęt od innych. Grill także ma osłonę przed wiatrem, a górny ruszt ze stali nierdzewnej może służyć do podgrzewania sosów lub świeżo grillowanego mięsa. Zdejmowane nogi umożliwiają użycie grilla w wersji nastawnej. Grille tego typu w sklepie hybryda-gastro.pl występują w kilku modelach, zróżnicowanych pod kątem wielkości, a co za tym idzie - możliwości i wydajności. Wszystkie wymienione grille sprawdzą się wyłącznie na zewnątrz. Grill gazowy FIESTA ma obudowę wykonaną ze stali nierdzewnej z patelnią ze stali walcowanej. Wyposażony jest on w termoparę, elektroniczny zapłon oraz przewód gazowy z reduktorem ciśnienia. W grillu można umieścić butlę z gazem 5-6 kg lub 5-11kg zależnie od modelu. Nadaje się szczególnie do przygotowywania kebaba, gyrosa, paelli i innych potraw serwowanych podczas dużych imprez.