- -1%
Elektryczne
Dostępność
Cena
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
Piece cukiernicze elektryczne do małej gastronomii
Marzenie o swojej małej kawiarni czy cukierni, o piekarni, z której codziennie rano pachnie świeżym pieczywem, o miejscu, w którym tworzy się słodkie wypieki, idealne do celebracji - może być na wyciągnięcie ręki. Wystarczy kilka niezbędnych elementów. Najważniejszy jest mimo wszystko pomysł: to jak chcemy prowadzić biznes, co oferować, jak wyróżnić się na tle konkurencji. Miejsce i pracownicy to kolejne składowe przepisu na sukces. A potem czas na zaopatrzenie w sprzęt. Początki mogą być trudne, ale warto już na etapie tworzenia biznesplanu, postawić na kilka sprzętów, które pomogą rozwijać firmę. Jeśli stawiamy na własne wypieki, nie może się to obejść bez profesjonalnego pieca elektrycznego, który nie tylko pozwala na równoczesne pieczenie 4, 6 a nawet 10 blach, bez utraty walorów, ryzyka opadnięcia czy zakalca, ale też, który daje szerokie pole do popisu, jeśli chodzi o programy obróbki.
Piec cukierniczy elektryczny, co wybrać?
Liderem na rynku elektrycznych pieców parowo-konwekcyjnych, jest marka Stalgast. W ofercie producenta znajduje się szereg różnych pieców, które z łatwością można dopasować do oczekiwań i dostępnego budżetu. Najtańszy z oferty przygotowanej przez sklep hybryda-gastro.pl cukierniczy piec elektryczny będzie idealny na potrzeby małej cukierni. Ma trzy etapy obróbki i 99 programów plus 12 programów szybkiego dostępu. Jego pojemność to 3 blachy. Piec ten ma system nawilżania komory STEAM.plus oraz osuszania jej - system DRY.Plus, oświetlenie led, ułatwiające podglądanie, co dzieje się z wypiekami podczas pieczenia i dwie prędkości wentylatora. Piec ten jest niewielkich rozmiarów - zatem zmieści się nawet w małej kuchni. Na średniej półce cenowej można znaleźć piece większych rozmiarów, na 4 blachy. Tego typu piece mają 9 etapów obróbki, często pojawia się mechanizm automatycznego otwierania drzwi.
Nowoczesne piece do cukierni
Piece cukiernicze z najwyższej półki cenowej są w stanie zmieścić 16 blach. To już giganty przeznaczone do solidnego zapotrzebowania na ciasta, ciastka i podobne smakołyki. Sprawdzą się też w piekarniach. Piece te mają systemy ADAPTIVE.Cooking, MULTI.Time, MISE.EN.PLACE ułatwiające pracę, czyszczenie, równomierne rozprowadzanie temperatury po wszystkich blachach. Turbonowoczesne, szybkie, komfortowe w eksploatacji. To piece, które dbają nie tylko o podniebienia klientów, ale też o bezpieczeństwo pracowników.
Ogromnym atutem pieców elektrycznych jest system myjący Rotor.KLEAN. Dzięki niemu utrzymanie tej maszyny w czystości jest proste, i nie pochłania nam wiele czasu, a co najważniejsze daje widoczne efekty. Warto też podkreślić, że twórcy i projektanci pieców doskonale rozumieli istotę pracy w gastronomii, faszerując je w najnowocześniejszą technologię sprzyjającą pracy. Technologia ADAPTIVE.Cooking™ pozwala, zarówno przy załadunku jednej blachy, jak i przy pełnym załadunku na utrzymanie tego samego efektu. Technologia AUTO.Soft kontroluje temperaturę i zapewnia pełną równomierność wypieków, zaś technologia SMART.Preheating rozgrzewa piec do żądanej temperatury, uwzględniając wcześniejsze użycie. Z kolei MULTI.Time to technologia stworzona do zarządzania 10 timerami, w celu obróbki różnych produktów w tym samym czasie.