Termometry i timery

Podkategorie

Kategorie

Marka

Cena

  • 7,00 zł - 291,00 zł

Aktywne filtry

Termometry i timery w gastronomii

Rozwój technologii umożliwia szybkie i bezproblemowe przygotowanie posiłków, a także znaczną poprawę ich jakości. Powstało i wciąż powstaje coraz więcej urządzeń mających zastosowanie w kuchni. Termometry i timery do gastronomii to jedne z podstawowych narzędzi, którymi posługują się kucharze w hotelach czy restauracjach.

Timery znajdują szerokie zastosowanie w gastronomii. Choć obecnie bez problemu możemy skorzystać z timera w telefonie komórkowym, fizyczny przyrząd jest o wiele wygodniejszy w użytkowaniu oraz co ważne — jego obsługa jest naprawdę szybka i nie powoduje to żadnych obsunięć w realizacji zamówień. Termometry w gastronomii to z kolei dość szeroka kategoria, obejmująca urządzenia, które służą do mierzenia temperatury — m.in. pomieszczeń, potraw, pieców czy piekarników. Termometry gastronomiczne zwykle nie wykorzystują rtęci, dzięki czemu nie stwarzają zagrożenia w kuchni i są jak najbardziej bezpieczne.

Na co zwrócić uwagę przy zakupie timera gastronomicznego?

Przy zakupie timera należy zwrócić uwagę przede wszystkim na parametry urządzenia. W przypadku timerów gastronomicznych zdecydowanie najważniejszą dla kupującego wartością jest maksymalny czas odmierzania. Wartość ta nabiera szczególnego znaczenia w procesie przygotowania bardziej skomplikowanych potraw, wymagających np. długiego duszenia czy schłodzenia w lodówce.

Oczywiście proces odmierzania czasu można również rozłożyć na raty, odmierzając na przykład dwa razy 60 minut, jednak wśród kuchennego zgiełku łatwo w takiej sytuacji stracić rachubę. Aby uniknąć takiego kombinowania, można od razu kupić timer o nieco większym zakresie czasu, taki jak timer kuchenny cyfrowy Hendi, odliczający czas do ponad 99 minut. Sytuacje, w których czas odmierzania jest tak długi, są jednak dość rzadkie. Inną cechą po wszelkich istotnych parametrach, na którą zwracamy uwagę — jest wygląd timera. Dostępne w naszej ofercie timery prezentują się wyjątkowo, ale są również praktyczne i wygodne w użytkowaniu. Dobrym tego przykładem jest timer kuchenny analogowy Hendi.

Czym się kierować kupując termometr do gastronomii?

Przy zakupie termometru gastronomicznego zwróć uwagę przede wszystkim na konkretne potrzeby i zastosowanie, do jakiego chcesz wykorzystać termometr. Przykładowo, do kontrolowania temperatury w chłodni przyda się termometr do mroźni i lodówek Hendi. Z kolei do pomiarów temperatury potraw dobrym wyborem będzie termometr cyfrowy z sondą Hendi. Jeśli natomiast urządzenie ma być używane w wysokich temperaturach, jedną z naszych propozycji jest termometr uniwersalny do pieców i piekarników również marki Hendi.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt