Kociołki do zup

Marka

Cena

  • 126,00 zł - 729,00 zł

Aktywne filtry

Kociołek elektryczny — połączenie wygody i pysznych dań

Kociołek do zupy elektryczny jest urządzeniem przeznaczonym przede wszystkim do podgrzewania zup. Najczęściej jest on wyposażony w termostat, dzięki któremu możliwe jest utrzymanie odpowiedniej temperatury zupy. Praca urządzenia jest bezpieczna i niewymagająca, co ma szczególne znaczenie w momencie obsługiwania dużej ilości klientów.

Tego typu kociołek sprawdzi się nie tylko do zup, ale również innych potraw, które zostały wymienione poniżej. Dzięki i wytrzymałej i lekkiej konstrukcji jest to urządzenie mobilne, łatwe w przenoszeniu. Dzięki temu możliwe jest serwowanie dań klientom bezpośrednio z kociołka. Prezentuje się on bez wątpienia ciekawie.

Co można umieścić w kociołku?

Kociołki mają szerokie zastosowanie i nie ogranicza się ono wyłącznie do zup. Śmiało możesz umieszczać w nich tak naprawdę każdy rodzaj płynnej żywności. Mogą to być zupy, sosy, potrawki, curry, chili, lecza czy kremy. Oprócz tego zimą kociołek sprawdzi się do przechowywania grzanego wina lub cydru. Możesz nalewać gościom napoje te bezpośrednio z kociołka, a w razie potrzeby łatwo go uzupełnisz i przez długi czas utrzymasz wysoką temperaturę.

Pamiętaj, że każdy kociołek na zupę posiada regulowany simmerstat. Umożliwia on regulację temperatury potrawy i gwarancję, że się nie zepsuje. W zależności od tego, co znajdzie się w kociołku, optymalna temperatura będzie się różnić. Przykładowo, dla rosołu powinna ona być jak najbliżej 100°C, z kolei dla grzanego wina nie powinna przekraczać 60°C. Dostosowanie odpowiedniej temperatury ma ogromne znaczenie w kontekście smaku i właściwości potrawy.

Kociołek gastronomiczny wymaga również odpowiedniego użytkowania. Należy regularnie sprawdzać poziom wody, bowiem to ona utrzymuje ciepło potraw i pozwala uniknąć przegrzania. Oprócz tego warto raz na jakiś czas odkamienić urządzenie, aby przedłużyć jego żywotność oraz pozbyć się szkodliwych i nieestetycznych osadów. Wówczas kociołek gastronomiczny posłuży Ci przez lata!

Wybór kociołka gastronomicznego do lokalu

Interesuje Cię kociołek elektryczny? Mamy dla Ciebie kilka ciekawych propozycji! Jedną z nich jest produkt marki Stalgast, wyposażony w pokrywę z zawiasem i wycięciem na łyżkę. Jego obudowa została wykonana ze stali. Jest to model o dość sporej pojemności — wynosi ona 8.5 l. Moc elektryczna z kolei to 0.4 KW.

Jeśli poszukujesz modelu o jeszcze większej pojemności, dobrym pomysłem będzie drugi model Stalgast w zestawie z chochlą. Jego pojemność wynosi 10 l. Obudowa w tym przypadku została wykonana z tworzywa wysokoudarowego. Sam pojemnik na zupy, pokrywa i pojemnik na wodę — ze stali nierdzewnej. Moc elektryczna tego urządzenia również wynosi 0.4 KW, średnica 390 mm, a wysokość 360 mm.

Oprócz tego oferujemy również kociołki o mniejszej pojemności, w tym 8 l. Koniecznie zapoznaj się z modelami dostępnymi w naszym sklepie oraz znajdź taki, który odpowie na wszelkie Twoje potrzeby.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt