Piece dwukomorowe

Marka

Cena

  • 2 157,00 zł - 54 119,00 zł

Aktywne filtry

Piece dwukomorowe

Czy można sobie wyobrazić pizzerię bez pieca do wypieku? To trudne, wręcz niemożliwe! Doskonale wypieczona pizza, z chrupkim rantem, na odpowiedniej grubości spodzie, z ulubionymi dodatkami to zawsze sprawdzony sposób na sukces. Niezależnie, czy stawiamy na ogromną, komercyjną pizzerię, czy na osiedlowe, niewielkie bistro - odpowiednia pizza gwarantuje sukces. Potrzebujemy tego „włoskiego” ducha na co dzień. Gdy jesteśmy zmęczeni po pracy czy szkole, gdy chcemy wyskoczyć na szybki obiad, gdy zapraszamy bliskich. Czy ktoś nie lubi pizzy? Wszyscy ją lubią! O ile wypiek pizzy w domu, to żaden problem, tak w przypadku restauracji piec do pizzy powinien gwarantować zawsze doskonały efekt. To nie może być tak, że raz pizza wychodzi bez zarzutu, raz jest surowa, a raz spieczona. Każdy placek musi być doskonały i właśnie to zapewniają piece do pizzy.

Piec do pizzy dwukomorowy - modele

W sklepie hybryda-gastro.pl oferowana jest szeroka paleta różnego rodzaju dwukomorowych pieców, zależnie od potrzeb, budżetu i oczekiwań - można dobrać coś dla siebie. A co w ofercie: zaletą dwukomorowych pieców jest przede wszystkim oszczędność miejsca oraz zwiększenie wydajności. Bardzo często piece jednokomorowe nie mogą być ustawione jedno na drugim, z powodu wentylacji, odprowadzania spalin czy pary. W momencie, w którym pizzeria się rozwija i potrzebny jest dodatkowy piec - trzeba wtedy przerabiać zagospodarowanie kuchni, zwiększając koszty. Piece dwukomorowe to inwestycja i pewność potencjału. Często to właśnie szybkość wydawania posiłku odróżnia pizzerię A od pizzerii B, a dwie komory to dwa razy więcej pizz i dwa razy więcej zadowolonych klientów. Oferta sklepu zawiera piece jedno- i dwukomorowe, zarówno elektryczne, jak i gazowe. Wykonane są one z trwałych materiałów, takich jak stal nierdzewna, która nie dość, że jest odporna na działanie czynników, to również jest łatwa w utrzymaniu czystości.

Dwukomorowe piece do pizzy - udogodnienia

W piecach znajdują się płyty szamotowe, pozwalające na bardzo dobre przewodzenie ciepła, jego równomierne i długotrwałe uwalnianie i rozprowadzanie. Dzięki temu wypieki pieczone są w zrównoważonych warunkach. Właśnie: wypieki, a nie tylko pizze! Warto to podkreślić, bowiem piece tego typu służą również do wypieku pieczywa czy nawet ciast. Zakres temperatury wynosi od 50 do nawet 500 °C. Komora, w której pieczone są pizze, jest oświetlona, niektóre modele mają kominki odprowadzające parę czy spaliny. Zależnie od typu mogą pojawić się innego rodzaju udogodnienia, jak sterowanie niezależne gałką górną i dolną, czy sterowanie elektromechaniczne. Przykładowo piec do pizzy dwukomorowy Stalgast daje możliwość regulacji wielu parametrów wypieków. Całość pozwala zachować wszystkie walory wypieku: jego smak, zapach, ale też wygląd. Piece gwarantują, że każdy wypiek, każda porcja, będą jednakowo doskonałe. W przypadku jednej komory, niektóre modele pozwalają na wypiek aż 16 pizz o średnicy 40 cm, 90 pizz o średnicy 30 cm, więc, jak łatwo policzyć, druga komora zwiększa dwukrotnie wydajność pieca! Wybierając piec do pizzerii warto od razu zastanowić się nad dwukomorową opcją, by zwiększyć efekty pracy, a to może przełożyć się na dodatkowe korzyści.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt