Miesiarki spiralne
Dostępność
Marka
Waga
Cena
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
Miesiarki spiralne
Miesiarki do ciasta i ich zalety
Niektóre z nich wyposażone są w konie mechaniczne. I to nie jest żart - to fakt. Solidne, o konkretnej mocy, z konkretną siłą. Miksery i miesiarki spiralne to podstawa wyposażenia niejednej kuchni w branży gastronomicznej. O ich zaletach można mówić i mówić, ale najważniejszą jest to, że robią doskonałą robotę, jeśli chodzi o wyrabianie ciasta. Czasy ugniatania ciast w niewielkich miskach, własnoręcznie, często w pocie czoła i z coraz bardziej obolałymi rękoma - już minęły. To dobre, gdy chodzi o domowe wypieki czy przygotowanie ciasta na pizzę lub pierogi we własnej kuchni, dla rodziny czy bliskich. Gdy w grę wchodzą dziesiątki kilogramów ciasta, niezależnie od jego przeznaczenia, miksery są wybawieniem.
Miesiarki piekarnicze i miesiarki cukiernicze - modele i rodzaje
W ofercie sklepu hybryda-gastro.pl miksery spiralne i miesiarki spiralne mają wiele dostępnych modeli, które można dobrać do swojego lokalu, w zależności od potrzeb i oczekiwań. Mikser Stalgast 33 l ma dwie prędkości pracy, a maksymalna pojemność dzieży to 25 kg ciasta. To już całkiem spora ilość, która znacznie skróci i usprawni pracę nie tylko w pizzerii, ale też w cukierni czy piekarni. Mikser ten sprawdzi się przy tworzeniu ciast ciężkich, w tym na pizzę lub pierogi. Sprzęt wykonano ze stali nierdzewnej, która jest trwała i odporna, ale też łatwa w utrzymaniu czystości, co w branży gastronomicznej jest bardzo ważne i wręcz kluczowe. Części wykonane ze stali nierdzewnej mogą mieć bezpośredni kontakt z żywnością, nie wchodząc w reakcję. Warto też podkreślić, że sprzęty profesjonalne dla gastronomii są zdecydowanie większe i cięższe, niż te, których używamy w domowej kuchni.
Stalgast wyposaża swoje miksery w dodatkowe kółka, które umożliwiają łatwy transport, zależnie od potrzeb. Jeśli zaś chodzi o miesiarki, to miesiarka spiralna Hendi z dzieżą 41 l i wkładem na 25 kg ciasta, idealnie sprawdzi się również w wielu zastosowaniach. Ma mikrowyłącznik pokrywy bezpieczeństwa, a przekładnia olejowa cicho pracuje. Wbudowany timer pozwala na kontrolowanie czasu pracy, by nie przemieszać ciasta. Cztery kółka, w tym dwa z hamulcami. Produkty te pozwalają na skrócenie czasu pracy osoby odpowiedzialnej za wyrabianie ciasta, gwarantując komfort pracy i pewność, że każdorazowo będzie ono doskonale wymieszane, bez grudek, ze świetnie rozprowadzoną mąką, cukrem, jajkami. Ciasta drożdżowe za to - idealnie napełnione powietrzem.
Miesiarki spiralne do każdej kuchni
To absolutny must have w każdej pizzerii, która pragnie zyskać zawsze zadowolonych klientów, podając im zawsze doskonałe placki z dodatkami. Warto też podkreślić, że tego typu miksery stosowane są zarówno w dużych, komercyjnych pizzeriach na całym świecie, jak i w tych mniejszych, w których czas to pieniądz. Zależnie od potrzeb w ofercie znajdują się mniejsze i większe miksery i miesiarki spiralne, w różnych pułapach cenowych, ale to, co ich łączy, to bardzo dobre wykonanie, a także pewność, że ciasta z ich dzież każdorazowo będzie idealne, zgodnie z oczekiwaniami. Inwestycja w miksery to inwestycja w czas i komfort pracy pracowników, kucharzy, w tych mniejszych i większych lokalach.