- -1%
Ekspresy kolbowe
Dostępność
Marka
Cena
Pojemność
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
Ekspresy kolbowe
Ekspres do kawy kolbowy, czym się różni od innych?
Ekspres kolbowy w restauracji? Pewność, że po pysznym posiłku można napić się doskonałej kawy. Ekspresy kolbowe to kwintesencja profesjonalnego podejścia do parzenia i podawania kawy. Już sam ich wygląd mówi wiele: solidny design, stal, w której odbija się barista, dziwne wajchy, przełączniki. Obserwując pracę osoby, która przygotowuje kawę w ekspresie kolbowym, ma się wrażenie, że to alchemia, a wszystko po to, by po chwili zobaczyć, jak ciemnobrązowe krople ulubionego napoju coraz śmielej wpadają do filiżanki. Od zatopienia się w tym smaku i aromacie dzielą już tylko sekundy. Tak, ekspres kolbowy to już solidny sprzęt i konkretny wydatek, ale to inwestycja, która daje potencjał i szansę na rozwój. Czy można sobie wyobrazić kawiarnię, cukiernię i restaurację bez doskonałej kawy? Przecież to istota tych miejsc. Zwykłą kawę robimy w domu. Wlana do ulubionego kubka, wypita w pośpiechu przed pracą, podczas spotkań z bliskimi - nie musi być zła, ale mimo wszystko gastronomia rządzi się swoimi prawami. Wszystko musi być doskonałe. Inne, podane inaczej, z nowymi smakami, zapachami.
Ekspres kolbowy ciśnieniowy – zalety
W sklepie hybryda-gastro.pl dostępne są różnego rodzaju ekspresy kolbowe czołowych producentów, na przykład ekspresy kolbowe Stalgast i Hendi. Różnią się one wyglądem, ale także parametrami. Zależnie od oczekiwań, bez trudu można dobrać coś do swojej restauracji czy kawiarni. Kolbowy ekspres do kawy Hendi ma osobne dyszę do wrzątku i pary wodnej. Manometry kontrolują ciśnienie wody w bojlerze i ciśnienie pompy podczas parzenia. Dysza pary izolowana gumową nasadką zapobiegającą poparzeniu palców, a automatyczne uzupełnianie wody sygnalizowane jest lampką. To wszystko dla wygody obsługi. Twórcy ekspresu doskonale wiedzieli jak ważne jest dbanie o detale i wrażenie podczas serwowania kawy, bowiem ekspresy mają wbudowany podgrzewacz filiżanek wykorzystujący temperaturę z bojlera.
Zalety wybranych modeli ekspresów do kawy
Ekspresy kolbowe marki Stalgast bazują na precyzyjnym systemie kontroli temperatury, wykorzystującym technologię „PID”. Temperaturę parzenia kawy dla każdej z grup można niezależnie ustawiać, istnieje także możliwość zaprogramowania 4 porcji wody na każdą z grup. Również te ekspresy mają wskaźnik ciśnienia. Wyróżniający jest elektroniczny wyświetlacz z funkcją ostrzegania o zakamieniu. Niezależnie od wyboru marki i modelu - ekspresy kolbowe pozwalają wydobyć to, co z kawy najlepsze, najsmaczniejsze, pobudzające i ekscytujące. Ich niewątpliwym atutem jest także wygląd. Połączenie nowoczesnych i trwałych materiałów, design łączący klasykę ze współczesnością. To ekspresy, które warto eksponować, jednocześnie wypełniając przestrzeń doskonałym zapachem kawy. Ekspresy tego typu warto wyposażyć w dodatkowe elementy pozwalające nie tylko cieszyć się pyszną kawą, ale u usprawnić sam proces jej powstawania. Niezależnie od formatu gastronomii, czy to kawiarnia, cukiernia czy restauracja, a może małe bistro na rogu, warto stawiać od samego początku na jakość i tą jakością torować sobie drogę wśród konkurencji. Niezapomniany smak i aromat, wydobyty przy pomocy profesjonalnego sprzętu do baru i kawiarni, obroni się zawsze.