- -1%
Naboje do syfonów
Dostępność
Marka
Cena
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
Naboje do syfonów
Sam syfon i chęć na bitą śmietanę to za mało do pełni sukcesu. Żeby to wszystko działało, potrzebne są jeszcze naboje. Każdy producent ma swoje, zatem decydując się na syfon, warto od razu sprawdzić, jak sprawa syfonów zostaje rozwiązana, bowiem w niektórych przypadkach używanie innych, niż zalecane, oznacza utratę gwarancji.
Jakie naboje do syfonu wybrać?
Podpowiadamy: najlepsze! Hendi oferuje naboje N2O z pięcioletnią przydatnością do użycia. Pakowane od 10 do 50 sztuk. Używanie ich w syfonach Liss, Kidde, ISI i Kayser nie powoduje utraty gwarancji. Naboje Mosa, także w różnej wielkości opakowaniach (10-50 szt.), można używać we wszystkich syfonach dostępnych na rynku. Każdy nabój zawiera 8 g czystego N2O, wykonane są z wysokiej jakości stali, nadającej się do recyklingu. W przypadku naboi ISI warto zwrócić uwagę, że można ich używać we wszystkich syfonach dostępnych na rynku, jednak tylko naboje ISI mogą być używane w syfonach ISI nie powodując utraty gwarancji. Każdy nabój zawiera 8.4 g czystego N2O, każdy jest elektronicznie ważony i posiada gwarancję wypełnienia. Naboje wykonane z wysokiej jakości stali do recyklingu, a ich wydajność jest zwiększona nawet o 20%.
Nabój do syfonu rodzaje
W ofercie sklepu hybryda-gastro.pl także dostępne są opakowania 10, 24 i 50 sztuk. W ofercie sklepu znajdują się także napoje do syfonów do wody. Różnią się one od nabojów do śmietany zawartością gazu. W tych do napojów, to CO2. Naboje ISI Nitro zawierają 2.4 g czystego azotu. Również każdy nabój jest elektronicznie ważony i posiada gwarancję wypełnienia. Tylko naboje ISI mogą być używane w syfonach ISI nie powodując utraty gwarancji. One także wykonane są z wysokiej jakości stali do recyklingu. Opakowanie zawiera 16 sztuk nabojów. Naboje do wody SODA od ISI mają około 8,4 g czystego CO2, a naboje MOSA - 8g CO2. Syfony cieszą się coraz większą popularnością w gastronomii: w cukierniach, kawiarniach i restauracjach, bowiem pozwalają przygotować pyszną śmietanę, dzięki urządzeniu, które jest łatwe w obsłudze, nie potrzebuje fachowego przeszkolenia, specjalisty, który go podłączy itp.
Bita śmietana, naboje do syfonu
Sam proces serwowania śmietany może stać się atutem każdego miejsca, pozwalając na większą interakcję z gościem. Zaś syfony na wodę mocno zakorzenione są w czasach przeszłych, które szczególnie dobrze pamięta pokolenie współczesnych 40-sto i 50-latków. Trend podawania wody w syfonie wrócił, dając możliwość decydowania o poziomie gazowania wody, nie zapominając także o tym, że to również ciekawy sposób wyróżniania się w gastronomii. Sprawdzą się w restauracjach, kawiarniach. Wybierając dobry syfon do śmietany trzeba mieć świadomość, że wymaga on także zaopatrzenia w naboje. Chcąc dbać o ekologię, naboje na ogół wykonane są z materiałów, które pozwalają na recykling. Trzeba mieć także świadomość, że zależnie od producenta, istnieje ryzyko utraty gwarancji, jeśli zastosujemy inny, niż sugerowany nabój. Sam ich montaż jest prosty i sprawny. Zależnie od intensyfikacji używania urządzenia - dostępnych jest kilka różnych rodzajów wielkości opakowań.