- -1%
Linia 700
Dostępność
Marka
Cena
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
Charakterystyka grillów gazowych
Grille gazowe to urządzenia wykorzystywane w lokalach gastronomicznych do przyrządzania różnego rodzaju potraw z mięsa, warzyw czy też ryb. Umożliwiają one bardzo szybkie i wygodne grillowanie przy użyciu stosunkowo małej ilości gazu.
Grille gastronomiczne gazowe są również znacznie bardziej ekologiczne i czyste od standardowych grilli do ogrodu. Inną zaletą tych urządzeń jest możliwość przyrządzania potraw z grilla o dowolnej porze roku, co może okazać się niezwykle atrakcyjne dla klientów Twojej restauracji. W skład linii 700 wchodzą produkty marek Hendi, Stalgast i Fagor. Grille wszystkich tych producentów różnią się od siebie pod niektórymi względami, które warto mieć na uwadze, dokonując zakupu.
Czym wyróżnia się linia 700?
Linia 700 to grille gazowe przystosowane do wykorzystania we wszelkiego rodzaju lokalach gastronomicznych. Urządzenia te dostosowane są do funkcjonowania zarówno jako elementy ciągu grzewczego, jak i samodzielne stanowiska obróbki termicznej. Sprawdzą się zatem nie tylko jako pojedyncze grille w mniejszych knajpkach, ale także w cateringach czy restauracjach hotelowych, przygotowujących jedzenie w dużych ilościach. To idealne rozwiązanie dla małej, średniej i dużej gastronomii.
Grille gastronomiczne z tej linii na tle innych tego typu urządzeń wyróżnia również ich nowoczesny design. Produkty te zostały wytworzone przy użyciu nowoczesnych technologii, takich jak laserowe cięcie krawędzi, automatyczne spawanie, czy użycie śrub łączących w taki sposób, by z zewnątrz były niewidoczne. Grille z linii 700 dużo łatwiej jest również wyczyścić, ze względu na ich tłoczoną obudowę oraz zaokrąglone krawędzie i narożniki. Oferta urządzeń dostosowana jest pod indywidualne wymagania techniczne. Produkty z tej linii są również w dużym stopniu odporne na wszelkie uszkodzenia.
Jakie produkty wchodzą w skład linii 700?
Płyta grillowa gazowa Hendi idealnie nada się do beztłuszczowego grillowania mięs czerwonych, drobiu i ryb, a także warzyw i owoców. Wyróżnia się gładką płytą grzewczą, która pozwala na równomierne grillowanie na całej powierzchni. Wyposażona jest w dwie strefy grzewcze, sterowane oddzielnie. Płyta jest lekko pochylona do przodu, co umożliwia odpływanie wypalonego podczas grillowania tłuszczu, a także ułatwia czyszczenie urządzenia.
Płyty grillowe gazowe marki Stalgast wyróżniają natomiast wysokie ranty, osłaniające powierzchnie grillującą. Płyty te są przystosowane zarówno do grillowania, jak i również smażenia produktów spożywczych. Są również wyposażone w specjalny system zabezpieczający, dostępny z panelu sterowania. Produkty firmy Fagor wyróżniają się natomiast największą nowoczesnością. Te grille gastronomiczne wyposażone są w opcjonalne boczne i tylne osłony przeciwbryzgowe, które są łatwe do zdjęcia jeśli zajdzie taka potrzeba. Urządzenia tego producenta są także wodoodporne. Ich stopień ochrony przed wodą to IPX5, co oznacza, że są one odporne na strumienie wody pod niskim ciśnieniem przez co najmniej 3 minuty.
Produkty linii 700 znajdziesz na naszej stronie. Jeśli planujesz powiększenie asortymentu swojego lokalu o taki sprzęt, zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą!