- -1%
Sita bez rączki
Dostępność
Marka
Cena
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
Sita w gastronomii — rodzaje i zastosowanie
Sitka w gastronomii pełnią ważną funkcję. Służą do oddzielania od siebie poszczególnych składników, a także do mycia i płukania warzyw lub owoców. Do sitek możemy zaliczyć m.in.:
- cedzaki,
- przetaki,
- sita bez rączek,
- sita z rączkami,
- sitka z lejkiem,
- sitka stożkowe.
Poszczególne rodzaje różnią się głównie zastosowaniem, jednak skupmy się na sitach bez rączek. Sprawdzą się głównie do przesiewania produktów sypkich — mąki, bułki tartej czy cukru pudru. Sitko bez rączki powinno być stabilne i odpowiednio wykonane, by wygodnie się z niego korzystało. Przydatnym dodatkiem jest również zawieszka, która pozwala zawiesić akcesorium w dowolnie wybranym miejscu.
Sito bez rączki ze stali nierdzewnej — zalety
Sita bez rączki znajdujące się w naszej ofercie wykonywane są ze stali nierdzewnej. Jest to materiał powszechnie stosowany w gastronomii — służy do produkcji wszelkich przyrządów, takich jak tłuczki, chochle, rózgi, a także naczyń, w tym głównie garnków. Dlaczego sito wykonane ze stali nierdzewnej jest jednym z najlepszych dostępnych wyborów? Powodów jest wiele.
Przede wszystkim materiał ten jest trwały i odporny na wszelkiego rodzaju wgniecenia, a także korozję czy wilgoć. Jako jeden z nielicznych materiałów został dopuszczony do kontaktu z żywnością. Nie wchodzi w reakcje z produktami spożywczymi i nie ma żadnego wpływu na ich właściwości.
Stal nierdzewna jest również łatwa do utrzymania w czystości. Jest także odporna na duże ciśnienie wody i sporą ilość silnych detergentów, choć do usunięcia większości zabrudzeń — nie są one potrzebne. Atrakcyjny wygląd zewnętrzny to kolejna zaleta tego materiału — przyrządy z niego wykonane prezentują się schludnie i estetycznie. Jak widać, stal nierdzewna posiada szereg zalet, a jej właściwości wprost idealnie sprawdzają się w produkcji przyrządów takich jak sita.
Postaw na jakość, wybierz nasze sito bez rączek!
Jeśli szukasz sit, które są nie tylko praktyczne, ale również wytrzymałe — nasza oferta jest właśnie dla Ciebie. Jednym z dostępnych produktów w naszym sklepie jest sito do przesiewania marki Hendi z zawieszką. Posiada 80 mm wysokości i 410 mm średnicy. Idealnie sprawdzi się zarówno do bułki tartej, jak i mąki. Jeśli z kolei zależy Ci na mniejszym modelu, produkt ten jest również dostępny w wersji posiadającej 250 mm średnicy.
Wszystkie sita z naszej oferty posiadają praktyczną zawieszkę oraz wykonywane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Stawiamy przede wszystkim na jakość — nasz asortyment składa się wyłącznie z produktów renomowanych i profesjonalnych firm. Oprócz tego zakupisz u nas inne rodzaje sit, w tym sita z rączką czy sita stożkowe, zwane również chińskimi — nadają się one do wyrobu serów. Jeśli zaciekawił Cię którykolwiek z produktów, zachęcamy do jego sprawdzenia. W razie potrzeby chętnie odpowiemy na Twoje pytania dotyczące oferty lub poszczególnych modeli w naszym sklepie.