Aktywne filtry

Maszyna do produkcji świeżego makaronu 8 kg/h dzieża 2 kg (bez sita) Hendi | 201619
Szybki podgląd
6 963,03 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 10% 5 661,00 złnetto
  • -10%
  • Nowy
Maszyna do produkcji świeżego makaronu 13 kg/h dzieża 3,5 kg (bez sita) Hendi | 201596
Szybki podgląd
12 175,89 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 10% 9 899,10 złnetto
  • -10%
  • Nowy
Miesiarka spiralna z wyjmowaną dzieżą
Szybki podgląd
9 531,27 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 10% 7 749,00 złnetto
  • -10%

Obróbka ciasta

Dlaczego ważne jest ciasto do pizzy

W każdej pizzerii najważniejsze elementy to doskonały kucharz, rozumiejący filozofię jedzenia pizzy, niezależnie czy tej typowej dla Włoch, czy tej typowej dla nowojorskich kramów, piec, który perfekcyjnie wypiecze placek oraz pomysł na to, by wyróżnić się na - nie ma co ukrywać, dość szczelnie wypełnionym rynku. Polacy pokochali pizzę, dlatego też kolejne pizzerie wyrastają nawet w najmniejszych miejscowościach. Jednak w każdym biznesie dochodzi się prędzej czy później do momentu, w którym warto jest zintensyfikować pracę, pomóc pracownikom, bez utraty jakości. I tu z pomocą przychodzą te wszystkie rozwiązania dedykowane dla gastronomii. W przypadku obróbki ciasta, każdy krok jest istotny. Oczywiście, ręcznie wyrobiona pizza to jedno, ale gdy robi się ją w domu.

Dobre urządzenie do robienia pizzy

Nawet w najlepszych włoskich pizzeriach od dawna stawia się na miksery, doskonale pracujące z tak zwanymi ciastami ciężkimi. Wyrobione ciasto drożdżowe jest gładkie, pulchne, idealnie napełnione powietrzem. Miksery te mają pojemność nawet do 25 kg ciasta, wykonane są ze stali nierdzewnej, która może mieć bezpośredni kontakt z żywnością. Miksery usprawniają pracę każdej pizzerii, a w ofercie sklepu znajdują się różne egzemplarze, zróżnicowane pod kątem ceny, wydajności czy wielkości - z łatwością można dopasować coś do swoich oczekiwań. Kolejnymi sprzętami, które warto brać pod uwagę w przypadku wyposażenia pizzerii, są wałkownice i prasy. Doskonale wyrobione ciasto ląduje w prasie, która nadaje mu idealny kształt, o równej grubości. Z kolei wałkownice elektryczne do ciasta to sprzęt pozwalający na rozszerzenie menu, np. o własnoręcznie przygotowane makarony. Urządzenia do robienia pizzy, zarówno miksery, jak i wałkownice do pizzy sprawdzą się też przy produkcji różnego rodzaju pierogów, nie tylko ruskich czy z mięsem. Za to miesiarki spiralne doskonale radzą sobie z odpowiednim przygotowaniem ciasta, ale będą także sprawdzały się w pizzeriach, cukierniach czy piekarniach. Wszędzie tam, gdzie potrzebne jest wyrabianie, ugniatanie czy zagniatanie. Są bardzo uniwersalne.

Osprzęt dodatkowy, o którym warto pomyśleć

W ofercie sklepu znajdują się także podstawy jezdne, pozwalające na to, by bez trudu transportować wymieniony powyżej sprzęt, bez ryzyka kontuzji - nie oszukujmy się, profesjonalny sprzęt gastronomiczny, wykonany ze stali nierdzewnej i przeznaczony na solidną ilość ciasta, jest ciężki. Nikt nie chce narażać siebie i swojego personelu na kontuzje, więc warto także zainwestować w tego typu ułatwienia i ulepszacze codziennej pracy. W ofercie znajdują się także pojemniki i pokrywy na gotowe kulki ciasta, które można przygotować chwilę wcześniej, co sprawdzi się głównie w wysokim sezonie lub przy planowanych wydarzeniach czy imprezach okolicznościowych. Dlaczego warto inwestować w sprzęt w pizzerii? Bez utraty walorów smakowych, pozwala na usprawnienie produkcji, a co z tym idzie - możliwość obsłużenia większej liczby zamówień. To również oszczędność czasu pracowników i gwarancja tego, że nie popełni się zbędnych, a jednak możliwych błędów, wynikających np. z niedokładnego wyrobienia ciasta.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt