- -1%
Widelce do mięs
Dostępność
Marka
Cena
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -15%
- -15%
- -15%
Widelce do mięs
Widelce do nakładania mięs
Widelce w gastronomii niezbędne są do podawania, serwowania, układania i wielu innych czynności. Widelce do mięs właściwie tylko z nazwy służą wyłącznie mięsom, bo można z powodzeniem używać ich do innych dań oraz produktów spożywczych, choć rzeczywiście najczęściej używane są do serwowania dań mięsnych. Ich kształt sprawia, że są przedłużeniem ręki kucharza czy kelnera.
Widelec do serwowania mięsa
Widelce do mięs mają charakterystyczny kształt. Ich ostrza są smukłe, wydłużone, co pozwala solidnie nabić kawałek mięsa. W profesjonalnej gastronomii nie ma miejsca na nieprofesjonalne ruchy, stąd tak szeroki asortyment sprzętów i narzędzi stworzonych dokładnie po to, by pracę ułatwiać. Podstawowy widelec do mięs firmy Stalgast ma niewielką cenę, 15 cm długości i wykonany jest z trwałego materiału, jakim jest nierdzewna stal utwardzana przez walcowanie. Można go myć w zmywarce bez ryzyka utraty walorów. Hendi także w swojej ofercie ma widelce do mięs. W serii Kitchen Line widelce mają 17,5 cm i mają wyprofilowaną rękojeść, która bezpiecznie i stabilnie leży w dłoni. Unikalna konstrukcja rękojeści z tworzywa uniemożliwia gromadzenie się resztek w miejscach łączenia z ostrzem. Widelce można myć w zmywarce, a najwyższa jakość wykonania sprawia, że są one bardzo trwałe i wyjątkowo odporne na korozję.
Profesjonalny widelec do mięs
Widelec do mięsa Hendi z serii Profi Line ma 15 cm lub 25,5 cm (zależnie od modelu) i wykonany jest z wysokiej jakości niemieckiej stali węglowej. Pod względem higienicznym wykonanie zgodne jest z zasadami HACCP. Całość kuta z jednego kawałka stali. Victorinox zawsze gwarantuje wyjątkową jakość tworzonych przez siebie produktów. Smukły widelec do mięs stworzony jest z jednego kawałka stali, który ma ogromną odporność, w tym na wysoką temperaturę – aż do 130 °C. Bardzo smukła, elegancka konstrukcja, nie tylko w przypadku widelców, ale i noży tego producenta sprawiają, że jest to sprzęt najwyższej jakości. Wybierając odpowiednie widelce do mięs, trzeba zwracać szczególną uwagę na to, jakiej są one długości i z czego są wykonane. Dostępne modele można myć w zmywarkach, co ułatwia utrzymanie ich higieny, niezbędnej w branży gastronomicznej. Dobrze, gdy są doskonale wyważone i stabilnie leżą w dłoni.