Wilki do mięsa

Kategorie

Dostępność

Marka

Cena

  • 30,00 zł - 7 528,00 zł

Aktywne filtry

Nóż do wilka
Szybki podgląd
56,46 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 10% 45,90 złnetto
  • -10%

Wilki do mięsa

Pod tą zagadkową nazwą kryją się maszynki do mięsa, które wielu osobom przypominają o dzieciństwie, kiedy to robiły hałas, gdy przychodził czas robienia domowych kiełbas, tatarów, ale też mielenia sera na sernik lub do pierogów, a nawet mielenia maku. Wszyscy wtedy z troską dotykali coraz cieplejszą obudowę, mając nadzieję, że silnik maszyny, często przekazywane kolejnym pokoleniom, nie padnie w połowie produkcji domowej kiełbasy. Wilki do mięsa to już profesjonalne urządzenia. Doskonale sprawdzą się w sklepach rzeźniczych, supermarketach, dużych stołówkach, restauracjach i innych punktach gastronomicznych. Przeznaczone są do mielenia każdego rodzaju mięsa bez kości i skóry.

Jakie wilki do mięsa wybierać?

Zależnie od modelu, a tych w ofercie sklepu hybryda-gastro.pl jest sporo, różnią się detalami dotyczącymi funkcjonalności oraz wymiarów. Wykonane są z trwałych i odpornych materiałów. Zróżnicowana wydajność chwilowa i prędkość obrotowa zależnie od modelu. Antypoślizgowe nóżki i stabilna konstrukcja gwarantują komfort i bezpieczeństwo użytkowania. Dodatkowo wilki do mięsa mają różne sitka, lejki do kiełbas. Noże i ślimaki wykonane ze stali nierdzewnej. Niektóre modele profesjonalnych wilków marki Hendi nadają się do pracy ciągłej, przez osiem godzin. Ich wydajność na dobę wynosi 250 kg. Tego typu profesjonalny sprzęt znacznie ułatwia pracę zwłaszcza w restauracjach, w których podaje się dużo mięsa. Sprawdzi się też w burgerowniach. Tatar z mięsa, mielonego przy pomocy wilka, smakuje doskonale. Ale to tylko jedna forma użycia maszyny. Te z możliwością pracy ciągłej są wręcz stworzone do pracy w rzeźniach, masarniach, także w sklepach. Rozszerza on ofertę, pozwalając na zmielenie dowolnego mięsa, tworzenie kombinacji smaków, co zachwyci koneserów. Taki burger z kotletem z połączenia mięsa wołowego i np. dziczyzny to hit!

Wilki do mięsa do sklepu, rzeźni, gastronomii

W ofercie sklepu hybryda-gastro.pl dostępne są także dodatkowe akcesoria, by jeszcze więcej wycisnąć z tej maszyny! Sitka z różną średnicą oczek, wykonane ze stali nierdzewnej, są trwałe i bardzo funkcjonalne. Można je myć w zmywarkach. Wałek ślimakowy pozwala idealnie zmielić mięso, ale też twarogów czy maku. Nóż do maszynki jest łatwy w demontażu i pozwala na szybką zmianę. Wilki marki Hendi mają prosty demontaż gardzieli i wszystkich wewnętrznych części ułatwiający czyszczenie urządzenia, a co za tym idzie - dbania o doskonałą higienę, przekładają się na jakość produktu. Modele Top Line wyposażone są w rewers w przypadku zatkania gardzieli. Uniwersalność tego typu maszyn polega na tym, że nie trzeba wybierać tylko jednej funkcji, którą muszą one spełniać. W przypadku restauracji serwującej pierogi, maszyna tego typu zmieli i mięso, i twaróg. W przypadku sklepów z mięsem: pomoże przygotować porcje tatara, mięsa mielonego, ale też własnoręcznie zrobionych kiełbas. To uniwersalność oraz siła sprawiają, że wilki Hendi są często wybierane do małych i dużych gastronomii i sklepów. Sprzęt zaprojektowano z niezwykłą uwagę, skupiając się na detalach takich jak szczelność i trwałość oraz łatwość utrzymania czystości.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt