Patelnie do ryb

Marka

Cena

  • 151,00 zł - 307,00 zł

Aktywne filtry

Patelnie do ryb – charakterystyka

Patelnie w gastronomii dzielą się na wiele różnych kategorii i podkategorii. Im bardziej ilość serwowanych potraw zwiększa się, tym najczęściej potrzebna jest większa ilość naczyń i technik stosowanych w lokalu. Dobrym przykładem naczynia, które może znacznie podnieść jakość poszczególnych dań w restauracji czy bufecie, jest właśnie patelnia do ryb.

Patelnia do ryb to podstawowe narzędzie pracy w każdej smażalni ryb słodkowodnych i słonowodnych, które pozwala przyrządzać je przy minimalnej ilości tłuszczu — dzięki temu ryby są bardziej delikatne niż po usmażeniu na standardowej patelni. Używanie patelni tego typu wiąże się z wieloma korzyściami dla zdrowia, ponieważ w posiłku przyswajamy o wiele mniej tłuszczu. To także bardziej oszczędne rozwiązanie — jedna butelka oleju wystarczy na przygotowanie większej ilości posiłków. Ryby usmażone na takiej patelni smakują też o wiele lepiej i zachowują więcej wartości odżywczych.

Czym się kierować przy wyborze patelni do ryb?

W zależności od tego, jakie ryby zwykle przygotowujesz, powinieneś zwrócić uwagę na kształt i rozmiar patelni do smażenia. Poszczególne gatunki ryb znacznie się od siebie różnią pod względem masy, rozmiaru czy kształtu. Im lepiej patelnia będzie dopasowana do kształtu ryby, tym lepiej. Nie bez znaczenia pozostaje również materiał, z którego została wykonana patelnia. Jedną z ciekawszych opcji jest bez wątpienia aluminium, które błyskawicznie przewodzi ciepło i pozwala znacznie zaoszczędzić na czasie, który w branży gastronomicznej jest na wagę złota.

Ważnym elementem patelni gastronomicznej jest również powłoka nieprzywierająca, która ułatwia i uprzyjemnia proces smażenia ryb. Powłoka ta daje Ci pewność, że ryba nie przyczepi się do patelni ani nie przypali — pod warunkiem, że będziesz uważać. Dzięki powłoce nieprzywierającej znacznie łatwiejsze staje się również mycie patelni, bowiem nie trzeba zeskrobywać z naczynia kawałków jedzenia, jak ma to miejsce w przypadku tradycyjnych patelni.

Co jeszcze warto wiedzieć o patelni do ryb?

Decydując się na zakup patelni do ryb, jak i większości modeli aluminiowych, należy pamiętać, by nie czyścić ich w zmywarce. Specyficzny kształt naczynia, a także materiały, z których zostało wykonane sprawiają, że nie jest to po prostu możliwe. Na szczęście dzięki powłoce nieprzywierającej nie stanowi to większego problemu — mycie tego typu patelni jest proste i szybkie.

W naszej ofercie znajdziesz szereg interesujących patelni — zarówno tych przeznaczonych do smażenia ryb, jak i niemalże wszystkich innych rodzajów. Stawiamy przede wszystkim na jakość — nasza oferta składa się wyłącznie z produktów wysokiej jakości. Pochodzą one od renomowanych i znanych producentów, których produkty są szczególnie doceniane w naszym kraju. Jeśli nie będziesz wiedzieć, która patelnia sprawdzi się w Twoim lokalu najlepiej — chętnie Ci doradzimy. Zadzwoń do nas, a my przedstawimy Ci nasze propozycje oraz wspólnie wybierzemy tą idealną!

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt