Baseny gastronomiczne
Podkategorie
Kategorie
Dostępność
Marka
Cena
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
- -25%
Baseny gastronomiczne, baseny stalowe do gastronomii
Baseny gastronomiczne rewolucjonizują każdą profesjonalną kuchnię. Są szalenie uniwersalne, przydatne podczas wielu etapów gotowania. Można w nich z powodzeniem myć, płukać, przemywać garnki i naczynia, posłużą idealnie podczas mycia dużych ilości warzyw. Zależnie od preferencji, można wybierać baseny jednokomorowe lub dwukomorowe. W przypadku tych dwukomorowych, jedna komora może służyć jako miejsce do mycia, a druga do przechowywania umytych naczyń, garnków czy warzyw – to spore ułatwienie w codziennej pracy.
Basen stalowy gastronomiczny – rodzaje
Baseny są sporych wielkości i głębokości. Jednocześnie gwarantują wygodę użytkowania. Mają stabilną konstrukcję i ergonomiczną wysokość. Poszczególne modele różnią się przede wszystkim wielkością. Na większe potrzeby i w przypadku większej gastronomii, warto od razu stawiać na baseny o dużych rozmiarach. Stal nierdzewna, z której wykonano baseny, jest trwała i odporna na działanie wody, środków do mycia. Jest solidna, więc nawet uderzenia garnków podczas mycia nie odcisnął się na niej. Niewątpliwym plusem basenów jest to, że można bez trudu zamontować w nich baterie (mają otwory), a także istnieje możliwość wycięcia otworu pod rozdrabniacz odpadów. Baseny znajdują szerokie zastosowanie w różnego rodzaju lokalach gastronomicznych. Sprawdzają się w restauracjach, bez względu na to, jaka kuchnia jest w nich serwowana. Sprawdzą się w stołówkach, zwłaszcza tych, w których przerabiane są spore ilości warzyw i w których myte są spore liczby garnków. Będą idealne zatem w stołówkach np. szpitalnych. Często wybierane są także do kuchni w domach weselnych. Kompaktowa budowa basenów, proste linie i ergonomia na najwyższym poziomie sprawiają, że bez trudu można wydzielać w każdej kuchni stanowiska do mycia. Czołowy producent mebli ze stali nierdzewnej – marka Stalgast – doskonale rozumie potrzeby gastronomii, oferując ogromną paletę rozwiązań, zgodnych z potrzebami, ale i możliwościami.
Basen gastronomiczny jednokomorowy czy może dwukomorowy
Baseny gastronomiczne nazywane są też zlewami gastronomicznymi. W zależności od potrzeb i warunków pomieszczeń gospodarczych możesz wybrać zlew gastronomiczny jednokomorowy lub dwukomorowy. Wybierając produkty oferowane w naszym sklepie masz pewność, że kupujesz sprzęt najwyższej jakości objęty gwarancją.