Patelnie do naleśników

Marka

Cena

  • 53,00 zł - 258,00 zł

Aktywne filtry

Patelnie do naleśników

Naleśniki to jedno z najpopularniejszych dań, uwielbianych przez wszystkich! Patelnia do naleśników to sprzęt, który pozwala osiągnąć prawdziwe mistrzostwo w dziedzinie przyrządzania naleśników, placków i tortilli. Narzędzie to powinno mieć lekką w użyciu konstrukcję, bowiem dzięki temu nada się do bardziej zaawansowanych technik kulinarnych, takich jak obracanie naleśników przy podrzuceniu, czy smażenie „płonących naleśników”. Patelnie do naleśników są niezbędne w każdej profesjonalnej naleśnikarni, a także w każdym domu, w którym danie to cieszy się sympatią wśród domowników. Smażenie na takiej patelni jest wygodne, proste i pozwala osiągnąć idealną konsystencję ciasta.

Patelnie do naleśników możemy podzielić na różne kategorie ze względu na stop metalu, z którego zostały wykonane. Materiał konstrukcji w przypadku patelni, podobnie jak w przypadku innych naczyń gastronomicznych — ma duże znaczenie, dlatego należy zwrócić na tę cechę szczególną uwagę przed dokonaniem zakupu. Pozwoli to uniknąć późniejszych niespodzianek, czy rozczarowań. Najpopularniejszym materiałem, wykorzystywanym przy produkcji patelni do naleśników jest aluminium — nie bez powodu. Aluminium to dobry wybór, ponieważ patelnie wykonane z tego stopu najlepiej przewodzą ciepło, co pozwala na szybsze i bardziej równomierne smażenie. Materiał ten jest również niezwykle wygodny w użyciu i lekkie, co z kolei gwarantuje komfort i wygodę w użytkowaniu. Innym bardzo solidnym materiałem, z którego równie często wykonuje się tego typu przyrządy, jest stal. Stalowe patelnie do naleśników to skuteczna i niezawodna propozycja. Jest starszym materiałem niż aluminium, a także nieco bardziej wytrzymałym. Niestety ma to również swoje wady — stalowe patelnie są o wiele cięższe, co może wpłynąć na wygodę ich użytkowania.

Patelnia do naleśników indukcyjna

Jeśli w swojej kuchni posiadasz płytę indukcyjną, odpowiednim dla Ciebie rozwiązaniem będzie patelnia do naleśników indukcyjna. Pozwala ona smażyć cienkie i chrupkie naleśniki. O wiele łatwiej również przerzuca się je na drugą stronę. Same naleśniki wychodzą bardzo podobnie, jak ma to miejsce w przypadku kuchenek gazowych. Nie musisz martwić się o gorszą konsystencję, choć trzeba przyznać — patelnie na indukcji zupełnie inaczej się nagrzewają. Wymaga to jedynie odrobiny wprawy i doświadczenia!

Dlaczego powłoki nieprzylegające są ważne w patelniach do naleśników?

Patelnie do naleśników gastronomiczne często są wyposażone w powłoki, które zapobiegają przyleganiu do naczynia kawałków jedzenia. Powłoki te zwykle są wykonane z teflonu, marmuru lub ceramiki. Kupując taki produkt, możesz mieć pewność, że usmażone naleśniki nie będą przypalone, a brud z patelni zejdzie bez najmniejszych problemów! To wygodne rozwiązanie, ułatwiające pracę w kuchni. Zachęcamy do przejrzenia naszej oferty — znajdziesz w niej wiele rodzajów patelni, jak również inne naczynia kuchenne dla gastronomii. Na pewno znajdziesz odpowiedni dla siebie produkt!

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt