Piece konwekcyjno-mikrofalowe

Aktywne filtry

Piece Konwekcyjno-mikrofalowe

Każda dobra gastronomia obroni się nie tylko wyśmienitą kuchnią i jakością przygotowywanych potraw, ale także szybkością ich przygotowywania. Oczywiście rozwiązaniem może być kuchenka mikrofalowa, ale wiadomo z mikrofali to można skorzystać w domu, a nie w dobrej restauracji, czy nawet kawiarni. Jest jednak alternatywa, czyli piece konwekcyjno-mikrofalowe. Piece tego typu łączą ze sobą to, co najlepsze z kuchni mikrofalowych, czyli szybkość gotowania, z rozwiązaniami z profesjonalnej gastronomii. Dzięki temu możemy gotować szybciej nie tracąc przy tym na jakości przygotowywanych posiłków, a dodatkowo możemy zaoszczędzić na energii, bowiem piece takie nie są „prądożerne”. Dodatkowo dzięki piecom konwekcyjnym z opcją mikrofali można przygotowywać posiłki, nawet te zmrożone lub wychłodzone w momencie, gdy klient je zamówi i nie będzie na nie musiał długo czekać.

Nowoczesne technologie w restauracji, hotelu, fast-foodach

Piec konwekcyjno-mikrofalowy, to rozwiązanie kładące duży nacisk na nowoczesność. Przykładowo, piece restauracyjne XpressChef pozwalają nam podłączyć urządzenie do internetu by zarządzać nim z poziomu mobilnej aplikacji. To nie wszystko dzięki temu podłączeniu urządzenie się aktualizuje samoczynnie, między innymi pobierając nowe przepisy i programy przygotowywania posiłków. Piece w zależności od modelu mogą posiadać inną ilość programów, które są gotowe do przygotowywania posiłków. Dodatkowo posiadają one certyfikat, który potwierdza brak konieczności podłączenia urządzenia do wentylacji, co w wielu przypadkach bardzo ułatwia ich użytkowania. Gotowanie konwekcyjno-mikrofalowe pozwala na zachowanie smaku, wyglądu i koloru potraw, a z racji możliwości przygotowania ich pod zamówienia możemy oszczędzać czas i pieniądze. Warto pamiętać, że piece konwekcyjne nie muszą być wykorzystane do przygotowania dań mrożonych, ale także świeżych, to przyśpieszenie pracy kuchni i to kilkukrotnie.

Gdzie zastosować piece konwekcyjno-mikrofalowe?

Z racji swoich kompaktowych rozmiarów, piece konwekcyjno-mikrofalowe mogą być zastosowane między innymi w restauracjach, restauracjach fast-food, instytucjach służby zdrowia, serwisach hotelowych, małej gastronomii, w gastronomii kinowej czy też teatralnej. Sprawdzą się podczas festiwali i zlot food trucków. Przede wszystkim przemawia za tym wielkość, ale też prostota użytkowania i szybkość przygotowywania posiłków. Dodatkowo odpowiednie materiały sprawiają, że urządzenie bardzo łatwo można wyczyścić, a dodatkowo jest ono bezpieczne bowiem posiada szereg udoskonaleń, które pozwalają między innymi na bezpieczne wyjęcie gorących produktów ze środka.

Jakie piece konwekcyjno-mikrofalowe wybrać?

Wszystko zależne jest od wielkości gastronomii i jej potrzeb. Mniejsze lokale mogą pomyśleć nad piecami XpressChef o pojemności 17 litrów, ale w ofercie znajdą się także piece o pojemności 34 a nawet 39 litrów. Pozwalają one na przykład na swobodne umieszczenie w nich pizzy o średnicy 36 cm. Ważne jest też to, że piece można piętrować, czyli ustawiać na sobie, bez konieczności dokupywania niezbędnych do tego celu komponentów. W ten sposób można bardzo łatwo zwiększyć wydajność gastronomii jednocześnie oszczędzając przestrzeń.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt