Kotleciarki

Marka

Cena

  • 701,00 zł - 9 296,00 zł

Aktywne filtry

Kotleciarka | Steaker...
Szybki podgląd
8 737,40 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 6% 7 103,58 złnetto
  • -6%
  • Nowy

Kotleciarki

Niezależnie od regionu Polski, miejsca, miejscowości – niedzielny obiad zwiastuje rytmiczne uderzanie ubijaka o deskę. Tak, to czas robienia kotletów. I o ile w domowym zaciszu „wyklepanie” kilku kotletów kilka razy w tygodniu to żaden problem, tak robienie tego w restauracji, zwłaszcza słynącej z idealnych kotletów czy sznyclów, bywa męczące. Na szczęście, z pomocą przychodzi technologia. Twórcy gadżetów i sprzętów gastronomicznych doskonale rozumieją, że praca w restauracji, bistro czy na stołówce, wymaga niezłej harówki. Stąd takie urządzenia jak kotleciarki.

Czym jest kotleciarka i jak jej używać?

Kotleciarka, kotleciarka ręczna - nazwa może nieco infantylna, ale chociaż od razu wiadomo, co to urządzenie robi. A co robi? Otóż doskonale, równomiernie przygotowuje mięso do dalszej obróbki. Polacy kochają kotlety, więc trudno się dziwić, że sięgamy po nie chętnie. Tego typu sprzęt usprawnia pracę kuchni, sprawia, że kotlety są idealnie i jednakowo przygotowane, bez ryzyka, że któryś będzie grubszy i może okazać się surowy w środku, bądź zbyt ciężki - z ryzykiem spalenia. Idealna do restauracji, sklepów mięsnych i zakładów gastronomicznych jest kotleciarka elektryczna firmy Hendi. Ma ona wydajność do 800 kotletów/h, a w zestawie ma przystawkę do zmiękczania mięsa wołowego i wieprzowego. Prędkość zespołów noży zmiękczających 75 obr./min., obudowę wykonano ze stali nierdzewnej. Silnik chłodzony jest wentylatorem. Stabilna konstrukcja i gumowe nóżki gwarantują komfort pracy. przystępna cena sprawia, że ta elektryczna kotleciarka jest hitem w restauracjach, ale też domach weselnych. Kotleciarka do mięsa firmy Stalgast ma dodatkowo przystawkę nacinającą (2 wałki z 840 ostrzami) w standardzie.

Prawdziwym Mercedesem wśród kotleciarek – to już na naprawdę solidne potrzeby – jest kotleciarka Bizerba. Ta maszynka do rozbijania mięsa, to urządzenie wielofunkcyjne do cięcia w paseczki i zmiękczania mięsa w trybie pracy ręcznej, gwarantujące wydajność, precyzję, niezawodność oraz elastyczność. Unikatowy, kompaktowy napęd oraz wynikająca z tego ergonomiczna konstrukcja urządzenia sprawiają, że urządzenie jest nie tylko wydajne oraz proste w obsłudze lecz również nie ma sobie równych w kwestii higieny oraz bezpieczeństwa.

Specyfikacja kotleciarek do gastronomii

W przygotowanej przez sklep hybryda-gastro.pl ofercie, znajduje się także ręczna kotleciarka Stalgast, której wydajność wynosi 250 kotletów na godzinę. Przystawka nacinająca (2 wałki z 840 ostrzami) w standardzie. Antypoślizgowe nóżki stabilizują maszynę, gwarantując bezpieczeństwo pracy. Dostępne są także wałki dedykowane do kotleciarek, pomagające przygotować mięso na kotlety czy bitki. Główną cechą tego typu sprzętów jest to, że są one niezawodne w swojej pracy, każdorazowo wydając idealnie przygotowany produkt. To spore ułatwienie dla pracowników, zwłaszcza w momencie nagromadzenia pracy, jak np. przy przygotowaniu cateringu na wesele czy każdą inną dużą uroczystość. Kotlety czy bitki z kotleciarki, przygotowane są doskonale, można je bez trudu pokryć panierką lub po prostu usmażyć. Odpowiednio przygotowane mięso ma dużo lepsze walory smakowe, staje się pyszne, wręcz rozpływające w ustach.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt