- -1%
Wałkownice
Dostępność
Marka
Waga
Cena
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
Wałkownice
Po co w gastronomii wałkownica do ciasta?
W „życiu” każdego biznesu przychodzi moment, w którym trzeba postawić na skrócenie czasu pracy. W przypadku branży gastronomicznej, szybkość wydawania posiłków, bez utraty ich walorów, może być tym, co przyciągnie klientów. Wzorem włoskich pizzerii, w których Neapolitana serwowana jest w 5 minut lub tych nowojorskich, gdzie na każdym dogu można dostać kawałek o każdej porze dnia i nocy. Pizza, która przygotowana jest z dbałością o każdy detal, zachwyca. Jednakowy kształt, grubość ciasta, budzi wrażenie profesjonalnego podejścia do klienta. Wyróżnia, zapada w pamięć. Główną zaletą wałkownicy jest jej uniwersalność. Wałkownice w restauracjach posłużą do rozwałkowania zimnego ciasta do pizzy, makaronu czy pierogów. Wałkownice znacznie skracają czas pracy personelu, pozwalając im także oszczędzać siły.
Wałkownice do ciasta - rodzaje
Wałkownice elektryczne pozwolą przygotować ciasto jest o nienagannej grubości, a niektóre modele, oferowane w sklepie hybryda-gastro.pl pozwalają mu nadać okrągły kształt przy jednej parze wałków. To oszczędność czasu, pieniędzy, możliwość usprawnienia całego procesu tworzenia pizzy, bez ryzyka popełniania błędów. Wałkownice gwarantują bezpieczną i łatwą pracę. Oferowana w sklepie wałkownica do ciasta Hendi 226605 ma dwie pary regulowanych wałków umożliwiające ustawienie pożądanej grubości ciasta, kształt ciasta okrągły o średnicy od 260 do 400 mm. Ma również możliwość automatycznego włączania po włożeniu ciasta i nastawienia czasu pracy wałków od 10 do 35 sekund. Grubość ciasta można regulować. Na ogół wsad ciasta do wałkownicy wynosi od 0,21 do 0,7 kg ciasta. Sprzęty do obróbki ciasta wykonane są ze stali nierdzewnej. Jest ona nie tylko trwała i odporna, służącą nawet przy częstej eksploatacji przez długi czas, ale jest także bezpieczna w kontakcie z żywnością oraz łatwa w utrzymaniu czystości. Warto też zauważyć, że wałkownice gastronomiczne to nie jest wyłącznie sprzęt pod jeden rodzaj produktu.
Wałkownice wielofunkcyjne
Wałkownica do ciasta umożliwia nie tylko doskonałe przygotowanie spodów do pizzy, ale daje możliwość poszerzenia oferowanych produktów. Zależnie od oczekiwań, w ofercie sklepu znajdują się różnego rodzaju opcje cenowe, wydajnościowe i wielkościowe. Bez trudu można wyliczać kolejne zalety tego typu sprzętów, ale ponad nimi wszystkimi stoi fakt, że wałkownica elektryczna do ciasta w ogromny sposób wpłynie na komfort pracy. Każdy, przygotowany placek, stanie się idealnie płaski, bez ryzyka, że w którymś miejscu przez nieuwagę czy błąd ciasto będzie grubsze, a następnie się nie dopiecze, czy będzie zbyt cienkie, spali się lub puści soki z dodatków. To jeszcze nie produkcja masowa, a większa kontrola nad jednakowym przygotowaniem porcji oraz skróceniem czasu pracy, co może stać się wizytówką i zaletą Twojej pizzerii. W przypadku większych sprzętów można uzupełnić je o podstawy jezdne, które również znajdują się w ofercie sklepu hybryda-gastro.pl. Komfort pracy pracowników, szybkość działania i eliminacja błędów w wykonaniu spodu do pizzy - to wszystko przekłada się na sukces w branży. I warto też podkreślić, że wałkownice nie nagrzewają się podczas pracy.