Deski z polietylenu

Aktywne filtry

Deska do krojenia z nóżkami, 350x250 mm
Szybki podgląd
64,53 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 14% 52,46 złnetto
  • -14%
Deska do krojenia z nóżkami, 440x290 mm
Szybki podgląd
96,15 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 14% 78,17 złnetto
  • -14%
Deska do krojenia uniwersalna z uchwytem czarna 250x150x(H)10 mm
Szybki podgląd
12,18 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 10% 9,90 złnetto
  • -10%
Deska do krojenia z nóżkami, 500x340 mm
Szybki podgląd
124,82 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 14% 101,48 złnetto
  • -14%
Deska do krojenia uniwersalna z uchwytem Czarny 300x200x(H)10 mm
Szybki podgląd
17,71 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 10% 14,40 złnetto
  • -10%

Deski z polietylenu — charakterystyka materiału

Deski z tworzywa sztucznego znajdują zastosowanie zarówno w prywatnych gospodarstwach domowych, jak i w lokalach gastronomicznych. Jednym z najpopularniejszych tworzyw sztucznych jest polietylen. Nie bez powodu wykorzystywane jest do produkcji tego typu produktów. Cechują go:

niska absorpcja wilgoci, bardzo dobra odporność chemiczna, niewielka gęstość, niska ścieralność, idealne właściwości elektroizolacyjne, właściwości ślizgowe, atest PZH — materiał ten jest dopuszczony do kontaktu z żywnością i bezpieczny.

Są również gatunki polietylenów o właściwościach antystatycznych i izolacyjnych. Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę, jednak polietylen (PE) znajduje zastosowanie w wielu branżach i otacza nas niemalże z każdej strony. Jego właściwości są dość charakterystyczne. Z tego tworzywa sztucznego poza deskami, tworzy się również torby zakupowe, zabawki, kosmetyki, pojemniki, produkty spożywcze, wieczka opakowań i wiele, wiele innych.

Deski HACCP — co warto wiedzieć?

Deski z polietylenu HACCP to niezbędne wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego. HACCP jest bowiem Systemem Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (ang. Hazard Analysis and Critical Control Points System). W systemie tym główny nacisk kladzie się na przyczyny zagrożeń bezpośrednio w miejscu ich powstawania. Jaki z tym związek mają deski do krojenia z tworzywa? Zgodnie z przyjętymi normami dany kolor deski ma swoje przeznaczenie. Podział prezentuje się następująco:

zielony — deska przeznaczona do warzyw i owoców, czerwony — deska przeznaczona do surowego mięsa poza drobiem, żółty — deska przeznaczona do surowego drobiu, brązowy — deska przeznaczona do mięsa po obróbce termicznej i wędlin, niebieski — deska przeznaczona do surowych ryb i owoców morza, biały — deska przeznaczona do nabiału i pieczywa, fioletowy — deska przeznaczona do produktów przygotowywanych dla alergików.

Taki podział na deski do krojenia z tworzywa sztucznego pozwala zachować bezpieczeństwo i higienę pracy. Dzięki kolorom bez problemu jesteśmy w stanie odróżnić poszczególne rodzaje oraz je zapamiętać.

Nasze deski HACCP — postaw na jakość!

W naszym sklepie również znajdziesz szereg interesujących desek do krojenia w wyżej wymienionych kolorach. Są to produkty m.in. renomowanej marki Hendi. Deski te wykonywane z polietylenu są trwałe i wyjątkowo odporne na wszelkiego rodzaju uszkodzenia. Część z nich jest również dwustronna, co jedynie ułatwia ich użytkowanie.

Wszystkie oferowane przez nas deski są zgodne z HACCP i pozwalają zadbać o bezpieczeństwo podczas pracy w kuchni. Możesz wybrać dowolny ich rozmiar dostosowany do Twoich indywidualnych preferencji. Oprócz tego w naszym sklepie znajdziesz również noże HACCP, które będą idealnym uzupełnieniem tych desek. W razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z zakupem śmiało — skontaktuj się z nami! Z przyjemnością Ci doradzimy. Jesteśmy tu dla Ciebie!

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt