Prasy do ciasta

Cena

  • 13 836,00 zł - 18 449,00 zł

Aktywne filtry

Prasa do ciasta - zastosowanie

To nie jest tajemnica, że największe, najpopularniejsze pizzerie pracują na maszynach, których zadaniem jest nie tylko usprawnienie pracy, ale i odciążenie pracowników z wykonywania żmudnych czynności, jakimi jest ciągłe wyrabianie i przygotowanie ciasta. Z myślą o nich, o usprawnieniu pracy oraz o wydawaniu ciągle doskonałych placków pizzy, powstały urządzenia do obróbki ciasta, w tym prasy do ciasta. Ich zadaniem jest przygotowanie idealnego spodu, równomiernie rozprowadzonego ciasta, by każdorazowo klient cieszył się z pysznego posiłku. Urządzenie to służy przygotowaniu surowych podkładów do pizzy. Sprawdza się zwłaszcza w miejscach, w których wartością - poza smakiem, zapachem i wyglądem pizzy, jest także czas przygotowania.

To także idealne rozwiązanie w miejscach, które bywają zatłoczone. Skonstruowano je w taki sposób, że można szybko i łatwo podzielić porcję ciasta na bułki, kulki pizzy itp. oraz zaokrąglić je. Finalnie otrzymujemy idealnie okrągły spód, który tylko czeka na sos, pepperoni, ser i pieczarki. A niech będzie - nawet ananas! Prasa do ciasta i pizzy Hendi świetnie automatyzuje produkcję nawet dużej liczby podkładów. Robi to bez trudu i problemu. Szczególnie przydatna jest w większych pizzeriach, gdzie wyrobione ciasto pozostawia się do wyrośnięcia a następnie umieszcza się je w chłodzonych stołach do pizzy lub szafach chłodniczych.

Funkcje prasy do pizzy

Grubość ciasta można regulować, tak samo jak czas prasowania ciasta. Prasa do pizzy ma niezależne ustawienia temperatury roboczej tarczy górnej i dolnej z oddzielnymi wyświetlaczami cyfrowymi i lampkami kontrolnymi. Wykonana jest ze stali nierdzewnej, odpowiedniej do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Opcja regulacji grubości ciasta, z powodzeniem może rozszerzyć oferowane pizzę w pizzerii, dając klientowi możliwość wyboru pomiędzy grubszym i cieńszym ciastem. To kolejna opcja, która pozwoli wyróżnić się wśród bogatej konkurencji na rynku gastronomicznym, bo przecież nie trzeba przypominać, że w walce o klienta liczą się detale. I właśnie! Prasa do ciasta znacznie skraca czas niezbędny do uformowania idealnego koła, będącego spodem do pizzy. To, w połączeniu z doskonałym piecem, przyspieszy tworzenie i wydawanie kolejnych gotowych placków, co ma szczególnie znaczenie przy dużym obłożeniu lokalu.

Warto też podkreślić, że tarcze w prasie Hendi wykonane są ze stali nierdzewnej (AISI 304), podobnie jak tarcza. Materiał ten charakteryzuje się nie tylko wysoką odpornością na czynniki, jak również łatwością w czyszczeniu. W prasach można używać ciast i wadze od 250 do 500 g, maksymalna średnica pizzy to 45 cm. Przy tych giga, mega wielkich plackach pizzy, potrzebny jest już doskonały pizzerman! Prasy są stabilne i bezpieczne w użytkowaniu, gwarantując zabezpieczenie zarówno dla obsługi, jak i dla ciast. Warto podkreślić, że sprzęty dla profesjonalnej gastronomii są ciężkie, prasy ważą od 96 do 127 kg, więc potrzebne jest odpowiednie miejsce w restauracyjnej kuchni. W wielu przypadkach dobrą opcją jest montaż wzmocnionej podstawy jezdnej z kółkami posiadającymi hamulce, jeśli prasa do ciasta ma być transportowana.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt