- -1%
Sita kuchenne
Podkategorie
Kategorie
Dostępność
Marka
Cena
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -1%
- -15%
- -1%
- -15%
- -1%
- -15%
- -1%
- -15%
Sita i sitka stosowane w gastronomii
Sitka kuchenne charakteryzują się szerokim zastosowaniem. W zależności od swojego rozmiaru i konstrukcji mogą służyć do:
odsączania płynów, oddzielania większych i mniejszych produktów spożywczych, usuwania grudek z mąki, cukru pudru lub bułki tartej, płukania produktów spożywczych, pozbywania się zmętnień, zawiesin lub włókien mięsnych/roślinnych.
Jeśli chodzi o rodzaje sit, możemy wyróżnić:
chińskie sitka stożkowe, sita do przesiewania produktów sypkich, w tym głównie mąki, sitka z lejkiem do syfonu, sitka do odcedzania.
Niektóre z nich posiadają rączki, inne nie. Są również modele stojące, zwane cedzakami lub durszlakami. Są to jednak najczęściej większe modele. Sito stanowi tak naprawdę niezbędny przyrząd w każdej kuchni, również tej prywatnej. Mąka na chleb/ciasto, cukier puder, bułka tarta — wszystkie te produkty spożywcze wymagają przesiewania. W innym wypadku możemy spodziewać się grudek. Ciężej będzie również osiągnąć puszysty i lekki wypiek — a to jest przecież ważne, zwłaszcza we wszelkiego rodzaju lokalach.
Przesiewanie mąki czy innych sypkich produktów nie jest skomplikowane ani wymagające. Wystarczy nasypać mąkę czy bułkę do sita i lekko potrząsać w lewo i prawo. Nie zajmuje to zbyt wiele czasu, a potrafi znacznie poprawić jakość danej potrawy.
Rodzaje sit w naszym sklepie
U nas znajdziesz wysokiej jakości, funkcjonalne sita kuchenne. Są wygodne w użytkowaniu, lekkie i jednocześnie solidne — odpowiednie wykonania ma tutaj ogromne znaczenie, bowiem są to delikatne przyrządy, które łatwo mogą ulec uszkodzeniu pod wpływem ciężaru. Warto więc pamiętać o odpowiedniej eksploatacji sit, a także pielęgnacji. Oferujemy zarówno pojedyncze modele, jak i zestaw sit, który będzie idealną propozycją dla każdego lokalu gastronomicznego.
Z sit stożkowych, możesz u nas znaleźć modele o średnicach m.in. 160 mm, 200 mm, 230 mm czy 270 m. Są to produkty wykonywane z wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/10, solidne i świetnie wykonane. Zarówno te, jak i pozostałe nasze sita — możesz myć w zmywarce. Jeśli poszukujesz zwykłych sit z rączkami, zwróć uwagę na nasze modele profi line marki Hendi. Te modele również dostępne są w wielu różnych rozmiarach. Posiadają wygodny, druciany uchwyt, dzięki któremu praca jest komfortowa i nie sprawia żadnych problemów. Oprócz tego znajdziesz u nas również sita z podwójną siatką marki Hendi. Posiadają drewniany uchwyt i wspornik wzmacniający, a nawet są ocynkowane.
Sit do przesiewania bez uchwytów również nie brakuje w naszym sklepie. Są to produkty marki Hendi, idealne do bułki tartej czy mąki. Posiadają zawieszki, dzięki którym, jak sama nazwa wskazuje — możesz w dowolnym miejscu zawiesić produkt. Dostępnych wersji jest wiele, różnią się przede wszystkim rozmiarem. Podobnie jak i pozostałe produkty, wykonane są ze stali nierdzewnej. Postaw na jakość i wybierz nasze sita kuchenne — wybór jest na tyle szeroki, że bez problemu znajdziesz rozwiązanie odpowiadające Twoim potrzebom!