Noże kuchenne

Marka

Cena

  • 9,00 zł - 510,00 zł

Aktywne filtry

Nóż do produktów delikatesowych, DUO 300
Szybki podgląd
70,85 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 10% 57,60 złnetto
  • -10%
Nóż do produktów delikatesowych, DUO 350
Szybki podgląd
79,70 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 10% 64,80 złnetto
  • -10%

Profesjonalne noże do kuchni

Noże uniwersalne, jak sama nazwa wskazuje, pomogą we wszystkim. Te konkretne, pod określone czynności czy do konkretnych potraw, na ogół powstają w wyniku zebrania doświadczenia szefów kuchni i producentów kuchennego wyposażenia.

Nóż do mięsa, profesjonalny, nóż rzeźnicki

Bardzo dobrze większość osób kojarzy noże z mięsem. Odpowiedni nóż do odpowiedniego mięsa, to podstawa. Nóż do steków ma ząbki. Dzięki temu doskonale kroi mięso wysmażone w dowolny sposób, bez niszczenia i miażdżenia go. Spiczaste ostrze ułatwia nakładanie pokrojonych steków. Nóż do pieczeni musi być zdecydowanie dłuższy. Dobrze, gdy ma jednolitą budowę, która nie doprowadza do gromadzenia się resztek w miejscach łączenia. Różnej wielkości i długości noże do krojenia mięsa mają wysoką trwałość i twardość. W przypadku noży do szynek, łososia, kebaba ważne jest, by noże te miały szlif kulowy, który zapewnia krojenie bez przywierania. Odpowiednie szlify na nożach pomagają w precyzyjnym krojeniu i tak do warzyw szlif jest inny, do trybowania ryb – także jest inny. Noże do produktów delikatesowych na ogół są ręcznie ostrzone. Noże rzemieślnicze tną z chirurgiczną precyzją. Te od Hendi, z serii Profi Linę ukute są na gorąco z jednego kawałka stali. Specjalny stop stali chirurgicznej chromowo-molibdenowo-wanadowej gwarantuje doskonałe właściwości tnące, bardzo ostre i trwałe ostrze, łatwe ostrzenie, odporność na zabrudzenia. Sam proces produkcyjny noży składa się z 50 etapów. Precyzyjne wykonanie noża, szlifowanie i polerowanie zapewnia idealną krawędź tnącą. Noże kucharskie muszą spełniać zasady HACCP. W ofercie dostępne są nawet noże dla alergików i przeznaczone są one dla tych osób, których uczula stal.

Noże ceramiczne, noże do mięsa i noże do ryb i warzyw

Noże ceramiczne są chemicznie obojętne, można je myć w zmywarce. Nie ustępują one swoim stalowym odpowiednikom na krok. Ząbkowane noże sprawdza się przy obieraniu, krojeniu pieczywa. Ząbki mogą być jedno- lub dwustronne. Noże do obierania są niewielkich rozmiarów, by zminimalizować ryzyko zacięcia się przy użytkowaniu. W ofercie sklepu hybryda-gastro.pl znajdują się także noże płaskie, do krojenia ciasta oraz szerokie noże do serwowania ciasta. Podczas wyboru odpowiedniego noża warto zwrócić uwagę na to, czy jest wykonany w sposób jednolity, bez ryzyka, że będzie on szarpał i rozrywał na przykład mięso czy też pieczywo.. Noże z rękojeścią z polipropylenu można myć w zmywarce, noże ceramiczne również - ale zawsze zaleca się dodatkową uwagę i odpowiednie ustawianie noży, by strumień wody nie tępił ostrza. Na start warto zaopatrzyć się w podstawowy zestaw noży. Pięcioczęściowy set noży od Hendi zawiera wszystkie potrzebne noże, różnicując ich długość oraz szerokość ostrza. W zestawie są noże idealne do krojenia warzyw, długi nóż idealny do mięs, niewielkich rozmiarów nóż do obierania. Całość zapakowana jest w estetyczny pokrowiec. Zestaw uzupełnia ostrzałka.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt