Pakowarki

Dostępność

Marka

Waga

  • 0 kg - 26 kg

Cena

  • 119,00 zł - 116 111,00 zł

Aktywne filtry

Pakowarki

Zastosowanie pakowarek w gastronomii

Wyliczanie zalet pakowarek próżniowych w przypadku gastronomii może trwać bez końca. Usprawniają one pracę zespołu, pozwalają szybciej przygotwać posiłki, pomagają w organizacji i zatowarowaniu, pakowane próżniowo produkty zajmują mniej miejsca w chłodni czy zamrażarce… Stop! To na tyle, jeśli chodzi o zalety. Pakowanie próżniowe to hit w małej i dużej gastronomii. Oczywiście, wydatek na pakowarkę próżniową nie zawsze znajduje się wśród tych najważniejszych wydatków, zwłaszcza, gdy dopiero startuje się ze swoim bistro czy restauracją, ale efekt jest wart ceny. Wszystko, co przekłada się na skrócenie czasu podania, pomocy w organizacji pracy, z możliwością wcześniejszego przygotowania produktu, bez ryzyka utraty smaku, aromatu, struktury, to bezcenne zalety, przekładające się na efekty.

Jaką markę pakowarek do restauracji wybrać?

Pakowarki próżniowe gastronomiczne Hendi, dostępne w ofercie sklepu hybryda-gastro.pl, to połączenie niezawodnego sprzętu z wiedzą zdobytą od gastronomicznych mistrzów. Niezależnie od modelu, typu i serii, wszystkie one stworzone są z myślą o najwyższych standardach przygotowania i podania posiłku. Zapakowane próżniowo dania, elementy dań, zupy, sosy czy marynaty mogą być w ten sposób mrożone lub gotowane zgodnie z francuska metodą sous vide. Polega ona na tym, że produkt umieszcza się w specjalnej torbie, odpornej na działanie czynników temperaturowych, zarówno tych wysokich, jak i niskich i gotuje się przez określony czas. Podane w ten sposób mięso czy warzywa nie tracą swojego smaku, mają doskonałą konsystencję, aromat - są po prostu pyszne. Przyjrzyjmy się samym pakowarkom.

Pakowarka próżniowa gastronomiczna Hendi z linii SE pozwala na przedłużenie czasu przechowywania produktów surowych lub poddanych już obróbce termicznej, bez utraty ich wagi, wilgotności oraz bez mieszania smaków i zapachów. Idealnie nadają się także do celów niespożywczych, czyli do pakowania produktów „non-food” w celu zmniejszenia wymiarów opakowania. Wyposażone w pompy Busch, z programem odsysania etapami, który przeznaczony jest do produktów o delikatnej strukturze. Mają także funkcję marynowania produktów. Dodatkowo obsługa pakowarek jest bardzo prosta. Zawierają one wizualny wskaźnik poziomu oleju w pompie, licznik godzin pracy wskazujący na konieczność wymiany oleju, czy specjalny czujnik kontrolujący parametry próżni.

Pakowanie automatycznie i manualne

Pakowarki próżniowe Hendi z serii Profi Line mają dwa programy: automatyczny i manualny. Regulowany czas zgrzewania pozwala dopasować go do produktu, a trwała stal nierdzewna, z której je wykonano gwarantuje, że posłużą przez długi czas. Te modele są wyłącznie do użytku z workami moletowanymi. Futurystyczna linia Kitchen Line ma transparentną pokrywę z tworzywa ABS, umożliwiającą kontrolę procesu pakowania. Pompa ma wydajność 77 litrów na minutę. Modele dostępne w sklepie różnią się wielkością i parametrami oraz sposobem użycia, jednak wszystkie służą idealnie całemu procesowi odsysania powietrza. Bez trudu można dopasować dany model pakowarki próżniowej pod swoje oczekiwania, pod względem funkcjonalności, ale też ceny, czasu pracy, miejsca, które pakowarka zajmuje.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt