Gazowe

Cena

  • 39 731,00 zł - 132 579,00 zł

Aktywne filtry

Piec cukierniczy gazowy – zastosowanie

Gaz czy prąd? Tak naprawdę wiele zależy od preferencji szefa kuchni. Jedno jest pewne: niezależnie, czy stawiamy na prąd, czy na połączenie gaz/prąd - piece konwekcyjno-parowe marki Stalgast to prawdziwy hit w gastronomii. Piece te, zarówno elektryczne jak i gazowe, wykonane są z trwałych materiałów, odpornych na działanie czynników, typu wysoka temperatura, ale też sprawdzą się w pracy ciągłej. Nie ma się co dziwić, dlaczego to one dbają o idealne wypieki w kawiarniach, cukierniach czy piekarniach. Ich twórcy z pewnością doskonale rozumieli trud pracy w gastronomii, dlatego sprzęt ten jest naszpikowany nowoczesną, wysokiej jakości technologią. Wszystko to przekłada się na komfort pracy pracowników i wysokie zadowolenie z efektów w przypadku klientów.

W ofercie sklepu hybryda-gastro.pl dostępne są piece cukiernicze gazowe wyprodukowane przez Stalgast w trzech półkach cenowych, które również łączą się z wielkością i funkcjami pieców. Z łatwością i bez trudu można wybrać piec na miarę swoich potrzeb, oczekiwań i portfela. Najtańsza opcja ma pojemność 6 blach. Wprowadzone są technologie: ADAPTIVE.Cooking, MULTI.Time, MISE.EN.PLACE ułatwiające pieczenie - równomierne i z pełną kontrola temperatury. System MULTI.Time stworzony jest do zarządzania kilkoma timerami, by móc obrabiać różne produkty w tym samym czasie, zaś ADAPTIVE.Cooking™ polega na tym, że zarówno przy załadunku jednej blachy jak i przy pełnym załadunku efekt pieczenia jest ten sam. Piec jest podświetlony oświetleniem LED, ma także system myjący Rotor.KLEAN.

Piece cukiernicze gazowe – zalety

Piec z wyższej półki cenowej ma możliwość załadunku 10 blach, a ten najdroższy - aż 16. Wszystkie one są wyposażone w te same systemy wspierające użytkowanie, każdy ma zestaw przyłączeniowy. Nie trzeba zatem wybierać, rezygnując z funkcji, które mogą być dostępne tylko w droższym zestawie. Na ogół piec najtańszy wybierany jest dla małych kawiarni, za to ten najdroższy, dla prężnie działających cukierni i piekarni, w których spory nakład skupiony jest na ilości i tempie pieczenia ciast, ciastek (np. do dalszej sprzedaży pod mniejszą gastronomię). Warto też zwrócić uwagę na wymiary pieców oraz ich wagę. Różnią się one także mocą elektryczną, niezbędną do zasilenia oraz mocą gazową. Każdy z nich może wynieść gastronomię na wyższy, profesjonalny poziom pieczenia, który nie jest dostępny dla pieców znanych z domowych kuchni.

Nowoczesne technologie i praktyczne rozwiązania

Ogromnym plusem gazowych pieców konwekcyjno-parowych jest równomierny sposób pieczenia. Z domowych doświadczeń często bywa problemowe, by wypiek był upieczony należycie z każdej strony - w profesjonalnym pieczeniu nie może to być brane pod uwagę. Stąd równy transfer temperatury po każdym kącie - nawet przy drzwiczkach. Z kolei pracownicy kuchni docenią automatyczny system czyszczenia. Wypadki się zdarzają, a przecież wypieki nie mogą przenikać zapachem innych wcześniej pieczonych produktów. System myjący Rotor.KLEAN z łatwością przygotuje piec pod kolejne wspaniale i zachwycające wypieki. Odległość między półkami w piecach wynosi 80 mm, pozwalając na upieczenie nawet wysokich biszkoptów czy bez.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt