Kategorie

Dostępność

Marka

Cena

  • 0,00 zł - 3 128,00 zł

Pojemność

Aktywne filtry

Taca ekspozycyjna, chromowana z rantem, GN 2/3
Szybki podgląd
24,96 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 1% 20,30 złnetto
  • -1%

Wyposażenie bufetowe – podstawowe elementy

Wyposażenie bufetowe to istotne elementy, z którymi możemy spotkać się m.in. w restauracjach czy hotelach. Zaliczyć do nich możemy wszystkie sprzęty do ekspozycji dań. Są to:

Odpowiednie wyposażenie bufetowe gastronomiczne musi być ergonomiczne i estetyczne. Klienci będą korzystać z tego sprzętu, zatem ma to ogromne znaczenie.

Podstawowe elementy wyposażenia, takie jak np. dyspenser do napojów bufetowego możemy spotkać w wielu miejscach, nawet w przychodni lekarskiej czy zakładzie pracy.

Dlaczego bufet jest tak ważny?

Bufet ma ogromne znaczenie — ułatwia spożywanie posiłków gościom lub klientom. Ich serwowanie również jest dzięki temu o wiele prostsze. Elementy te umożliwiają stworzenie popularnego stołu szwedzkiego oraz utrzymanie odpowiedniej temperatury poszczególnych dań czy napojów.

Otwarcie firmy gastronomicznej zawsze będzie wiązać się z kosztami — nie ważne, czy postawisz na bar szybkiej obsługi, czy ekskluzywną restaurację. Bufet jest czymś, co przyciąga klientów i sprawdzi się w każdej sytuacji.

Oczywiście bufet rządzi się swoimi prawami i Ty również musisz się od nich stosować. Ważne jest, by serwowane jedzenie nie tylko było świeże, ale również wyglądało smacznie. Kluczem do sukcesu jest tutaj rotacja. Jedzenie powinno w miarę możliwości szybko znikać ze stołu. Zeschnięte warzywa czy wędliny należy czym prędzej zabrać.

Wybór takiego wyposażenia ma znaczenie również dla świeżości jedzenia czy temperatury. Stawiając na sprzęt wysokiej jakości, możesz być pewny, że będziesz z niego zadowolony!

Urządzanie bufetu krok po kroku

Urządzanie bufetu nie jest skomplikowane, jednak wymaga odpowiedniej ilości czasu. W pierwszej kolejności należy określić, co ma się na nim znaleźć. Wielkość stołu powinna być uzależniona od ilości potraw, a także gości. Powinny na nim znaleźć się przede wszystkim napoje — najlepiej i ciepłe, i zimne. Może to być kawa, herbata, woda i jakiś sok lub napój gazowany.

Ciepłe napoje najlepiej umieścić w termosach, by możliwie jak najdłużej zachowały wysoką temperaturę. Wszelkie dania takie jak np. kiełbaski, powinny być umieszczone w naczyniu z podgrzewaniem. Nie może również zabraknąć podstawowych produktów spożywczych, pieczywa, dżemu, wędlin czy sera.

Ogromne znaczenie w tej kwestii ma specjalizacja lokalu. Do deserów czy napojów zimnych mogą przydać się witryny chłodnicze. Każdy rodzaj potraw potrzebuje nieco innych warunków przechowywania i należy je dostosować, by jedzenie było smaczne i świeże. Urządzając bufet, należy również pamiętać o meblach cateringowych, które nie muszą, lecz mogą okazać się bardzo przydatne, zwłaszcza jeśli potraw będzie sporo.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt

Informacje dotyczące plików cookies

Ta witryna korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia na naszej stronie . Wykorzystujemy również pliki cookie stron trzecich w celu ulepszenia naszych usług, analizy a nastepnie wyświetlania reklam związanych z Twoimi preferencjami na podstawie analizy Twoich zachowań podczas nawigacji.

Zarządzanie plikami cookies