Pistolety do sosów

Aktywne filtry

Pistolety do sosów i pistolety do kremów

Pistolety do sosów i kremów pozwalają pracować precyzyjnie, dokładnie, bez stresu i ryzyka niepowodzenia. Są ciekawą alternatywą do worków cukierniczych, oferując nieco szersze zastosowanie. Pistolety te przeznaczone są do dozowania sosów kremów, płynnej czekolady.

Pistolet do sosu i kremu – zastosowanie w kuchni

Można przy ich pomocy dokładnie odmierzać ilość ciasta wylanego na rozgrzaną patelnię, by przygotować równe pankejki. Sprawdzą się przy dozowaniu ciasta na makaroniki oraz inne smakowitości, które powinny mieć jednakowy kształt. Obsługuje się go bardzo prosto, wręcz przyjemnie. Pistolety są idealne do dekoracji wyrobów cukierniczych lub dekoracji potraw. Sprawdzą się też przy gorących płynach i sosach, bowiem wykonane są z odpornej stali nierdzewnej, która bez problemu może mieć kontakt z żywnością. Są łatwe w utrzymaniu czystości. Jak każdy sprzęt w profesjonalnej kuchni, pistolety są bardzo uniwersalne w użyciu. Nie służą one wyłącznie słodkim smakołykom i wyrobom cukierniczym, ale pomagają też dozować sosy np. przy wydawaniu drugiego dania, więc będą idealne w cateringu, na stołówkach czy w domach weselnych.

Jakie końcówki do pistoletu do sosu wybrać?

Pistolet do kremów i sosów od Stalgast ma w zestawie 3 końcówki: Ø4.5, Ø5, Ø6.5 mm. Drugi model tego samego producenta ma w zestawie wygodną podstawkę i dwie koncówki: Ø 3 i 6 mm. Jego pojemność to 1,8 litra. W ofercie hybryda-gastro.pl znajduje się także podstawka, która pozwala wygodnie odłożyć pistolet by go napełnić lub by przystąpić do innych kroków. Podstawka ta sprawdzi się też, gdy np. ilość kremu jest znacznie większa, niż zapotrzebowanie i można go odłożyć na kolejny raz. Dzięki niej całość opiera się w lodówce stabilnie, bez ryzyka wylania. Uniwersalność pistoletów oraz dokładność dozowania płynów, kremów, musów czy sosów, które pozwala pracować bardzo czysto i higienicznie.

Pistolety do sosów i kremów stacjonarne i ręczne

Chcąc wypełnić np. niewielkie części formy silikonowej na praliny, można robić do bardzo precyzyjnie, bez bałaganu i marnowania produktu. Stożkowy kształt pistoletu sprawia, że cała zawartość spływa do ujścia, nie osadzając się na ściankach. Brak resztek to pełna maksymalizacja pracy i wysoka efektywność. Pistolety stojące wydają się wygodniejsze do używania przy pracy seryjnej, gdy trzeba napełnić kolejne formy lub foremki, ręczne pistolety do kremu są jednak łatwiejsze do operowania i napełniania niewielkich talaretek, dekorowania ciasteczek itd. Warto więc posiadać oba urządzenia, by praca była łatwiejsza.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt