Aktywne filtry

Wiadro stalowe z pierścieniem Premium Ø 305mm 15L Stalgast | 092151
Szybki podgląd
298,30 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 14% 242,52 złnetto
  • -14%
  • Nowy
Ruszt do pieczenia kurczaków POLO GN 1/1 Stalgast | 917102
Szybki podgląd
163,96 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 14% 133,30 złnetto
  • -14%
Patelnia wok, stal satynowana, Ø 400 mm
Szybki podgląd
55,22 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 14% 44,89 złnetto
  • -14%
Patelnia żeliwna, uniwersalna, Ø 280 mm
Szybki podgląd
266,57 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 14% 216,72 złnetto
  • -14%
Wiadro stalowe z pierścieniem Premium Ø 280mm 10L Stalgast | 092101
Szybki podgląd
275,03 zł brutto
Cena podstawowa Cena Rabat: 14% 223,60 złnetto
  • -14%
  • Nowy

Naczynia gastronomiczne – charakterystyka

Dobrej jakości naczynia gastronomiczne mogą znacznie poprawić jakość potraw, które są w nich przygotowywane, a także często zminimalizować koszty przygotowywania posiłków. Specjalistyczne naczynia gastronomiczne pozwalają również na korzystanie z bardziej zaawansowanych technik podczas przygotowywania posiłku, co jest znakiem rozpoznawczym dobrej restauracji.

Naczynia gastronomiczne, zwane również kuchennymi to bardzo szeroka kategoria, obejmująca wszystko, co ma zastosowanie w profesjonalnej kuchni — od patelni, woków, garnków, brytfanek, czy rusztów, po blachy, wannymiski czy rondle. Jeśli więc planujesz poszerzenie asortymentu swojego lokalu o nowe naczynia kuchenne, musisz przede wszystkim określić, do czego naczynia te mają Ci służyć.

Profesjonalne naczynia dla gastronomii

Szukając naczynia, które posłuży do gotowania płynnych i półpłynnych dań — zwróć uwagę na garnek do zup i sosów z pokrywką Hendi. Do przygotowywania naleśników czy omletów odpowiednia będzie z kolei patelnia nieprzywierająca Stalglast. Tego typu naczynia często sprawdzają się dużo lepiej od naczyń wielofunkcyjnych w przypadku gotowania potrawy, do której są dostosowane. Są precyzyjne i dostosowane do potrzeb konkretnych potraw.

Oczywiście poza naczyniami kuchennymi przystosowanymi do określonych dań, warto również co jakiś czas wymienić te uniwersalne. Użytkowane w gastronomii garnki, patelnie i inne naczynia szybko się zużywają. Po kilku latach warto wymienić je na nowe, by zapewnić możliwie jak najwyższą jakość serwowanych potraw. Wszelkie zniszczenia czy przypalenia mają niemały wpływ na umieszczane w danym naczyniu produkty spożywcze.

Na co zwracać uwagę przy zakupie naczyń gastronomicznych

Przed dokonaniem zakupu warto zwrócić uwagę na materiał, z którego naczynia gastronomiczne zostały wykonane. Oferowane przez nas garnki kuchenne ze stali nierdzewnej są odporne na długotrwały kontakt z wodą. Jest to materiał wyjątkowo wytrzymały. Nie wchodzi również w reakcje z produktami spożywczymi i pozwala zachować najwyższą jakość potraw.

Żeliwne naczynie idealnie nada się do serwowania dań z piekarnika. W jego przypadku dobrze jest również zwrócić uwagę na grubość dna. Im grubsze jest dno naczynia, tym lepiej będzie ono trzymało ciepło potraw, które są na nim podawane. Szukając patelni, warto natomiast upewnić się, by była ona wyposażona w warstwę teflonowej powłoki, która zapewni naczyniu odporność na przywieranie i przypalanie smażonych potraw. Teflonowe patelnie są również znacznie łatwiejsze do umycia.

Wszystkie te, jak i wiele więcej produktów — znajdziesz w naszej ofercie! Stawiamy przede wszystkim na jakościowe i solidne artykuły, więc zamawiając w naszym sklepie — masz pewność co do żywotności naczyń.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt