- -1%
Syfony do sosów
Dostępność
Marka
Cena
Syfony do sosów
Moda na niebanalne podawanie sosów i zup pojawiła się w gastronomii niedawno i kojarzona jest głównie z nowoczesnymi restauracjami, z kuchnią molekularną, alternatywną. Twórcy kulinarni ścigają się kto stworzy miejsce modne, o którym będą pisać portale i do którego będzie trzeba umawiać się z miesięcznym wyprzedzeniem - to normalne. Chcąc zaserwować w niebanalny sposób element posiłku, często wybierane są syfony do sosów. Podczas serwowania do stolika podchodzi elegancki kelner, oferując kleks niebanalnego sosu do smaku. To robi ogromne wrażenie.
Syfon do sosu, jak działa?
Idealnym syfonem, do tego typu dodatków, są termosyfony, które znajdują się w ofercie sklepu hybryda-gastro.pl. Już same w sobie są smukłe i eleganckie, z wysokim poziomem estetyki. Lśniąca stal prezentuje się zawsze gustownie, chociaż tu mimo wszystko zachwyca element zaskoczenia, wszak jesteśmy przyzwyczajeni, że syfony służą gazowaniu wody i robieniu bitej śmietany. Sugestia od nas: idealnie, gdy sos, pianka, czy mus ma kontrastujący, wibrujący kolor kolor. Wtedy wrażenie jest jeszcze większe. Termosyfon Hendi ma pojemność 0,5 litra. Jest przeznaczony do profesjonalnego użytku, do przygotowania szerokiej gamy gorących i zimnych kremów, pianek, musów, zup itp. Zatem sprawdzi się i do zrobienia musu ze szpinaku, buraków, i do robienia bitej śmietany. Może być przechowywany w ciepłej kąpieli wodnej lub bemarze w temperaturze do 70°C. Butelka i głowica wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dodatkowo butelka o podwójnych izolowanych ściankach. Dzięki temu utrzymuje ciepłą lub zimną temperaturę zawartości przez wiele godzin. W zestawie 3 końcówki: 2 ze stali nierdzewnej, 1 z polipropylenu i szczotka do czyszczenia. Syfony ISI Gourmet Whip Plus od Stalgast dostępne są w kilku modelach, z różną pojemnością: od 0,5 do 1 litra w zależności od potrzeb danej gastronomii.
Syfon do śmietany i musów na ciepło i zimno
Syfony te są idealne do wytwarzania bitej śmietany, kremów oraz musów na ciepło lub zimno. Można je podgrzewać w bemarze w temperaturze do 75°C. Wszystkie modele wykonane są z trwałych materiałów. Głowica syfonu wykonana ze stali nierdzewnej, a silikonowa uszczelka, która powstrzymuje wyciek zawartości syfonu, wykonana jest z silikonu odpornego na działanie wysokiej temperatury. Całość można myć w zmywarce - to spore ułatwienie, zwłaszcza w gastronomii, w której przecież wszystko musi być umyte idealnie. Syfony także mają 3 końcówki w standardzie. Syfony termiczne sprawdzą się w wielu rodzajach gastronomii. W cukierniach i kawiarniach pozwolą na przygotowanie bitej śmietany, idealnej do deserów, ciast i lodów, ale to nie koniec ich możliwości. Pozwalają wynieść kulturę tworzenia nowych posiłków, zup, sosów, musów i innych słodkości na zupełnie nowy poziom. Tak, to nie błąd - syfony do sosów są też idealne do robienia i podawania zup, na ciepło i na zimno. Wszystko zależy od kreatywności szefa kuchni. Jedno jest pewne: nawet w pozornie „zwykłej”, klasycznej restauracji można zachwycić gości niebanalnymi elementami, jak samym menu, wystrojem czy sposobem serwowania. Gdy goście zasiadają do posiłku i przychodzi do nich kelner, z błyszczącym syfonem w dłoni, oferując niezwykły dodatek - to ta restauracja zostanie zapamiętana na długo!