Piece jednokomorowe

Marka

Cena

  • 989,00 zł - 30 749,00 zł

Aktywne filtry

Piece jednokomorowe

Podstawowym wyposażeniem każdej pizzerii, niezależnie, czy to duży i komercyjny lokal, czy małe bistro „na rogu”, jest idealny piec do wypiekania tego włoskiego specjału. Piec jednokomorowy piec do pizzy zapewnia doskonały wypiek za każdym razem, niezależnie od dodatków, gwarantując odpowiedni smak, wygląd i zapach. Niezależnie od wielkości pizzy, dzięki odpowiedniemu rozprowadzeniu ciepła i wysokiej temperaturze, ciasto jest jednocześnie chrupiące i puszyste, a dodatki wydobywają swoje najlepsze walory.

Jaki piec do pizzerii wybrać?

Profesjonalne piece do pizzy zaprojektowane są z myślą o dużej eksploatacji. Wykonane z trwałych i odpornych materiałów, takich jak stal nierdzewna. Wiele z nich posiada dodatkową izolację z wełny mineralnej, która chroni przed utratą ciepła. Zastosowanie płyt szamotowych pozwala na bardzo dobre przewodzenie ciepła, jego równomierne i długotrwałe uwalnianie i rozprowadzanie. W ofercie sklepu znajdują się piece, które mają szeroki zakres temperatur, który niedostępny jest dla typowych piekarników kuchennych. Zakres ten oscyluje pomiędzy 50 do nawet 500 °C. Kompaktowa budowa pieców zapewnia doskonałe dopasowanie ich w wielu aranżacjach kuchennych. Oferowane modele mają szereg dodatkowych funkcji, takich jak oświetlenie, grzałki góra-dół czy sterowanie elektromechaniczne. Drzwi z dużym przeszkleniem ułatwiają obserwację procesu pieczenia, bez zbędnego otwierania pieca i wpuszczania chłodniejszego powietrza, co może negatywnie wpłynąć na wypiek. Na przykład piece gazowe marki Stalgast mają dodatkowo piezoelektryczną zapalarkę płomienia. Oferowane piece odpowiadają na oczekiwania wielu rodzajów gastronomii, sprawdzą się nie tylko w małych lokalach ale i dużych pizzeriach. Bez problemu można wybrać coś na swoją kieszeń i zgodnie ze swoimi oczekiwaniami.

Piec do pizzy, gazowy czy elektryczny?

W ofercie znajdują się piece gazowe oraz elektryczne. Piece elektryczne z różną mocą elektryczną. Niektórzy producenci zapewniają, że piece te sprawdzą się nie tylko w pizzeriach, ale także w kawiarniach czy piekarniach, umożliwiając wypiek np. ciast. Jednokomorowy piec umożliwia szybki i sprawny wypiek pizzy, zależnie od rozmiaru i modelu, nawet do 16 pizz na godzinę. Wybrane modele dodatkowo zawierają komuny odprowadzające spaliny (w przypadku pieców gazowych) lub parę wodną. W przypadku gazowych pieców, przy zamówieniu należy podać rodzaj gazu, na jaki ma być przystosowany piec. Producenci niektórych modeli mogą wymagać, dodatkowego podłączenia do sieci, by doskonale sterować piecem oraz jego oświetleniem. Na przykład oferowany w sklepie hybryda-gastro.pl piec gazowy Stalgast zasilany jest na gaz lub prąd. Poza wspomnianymi już zaletami, płytami szamotowymi i pojemnością komory na 4 pizze Ø 300 mm, ma również elektroniczną regulację temperatury co 1 stopień - to ukłon dla perfekcjonistów, którzy sztukę wypieku pizzy opanowali na nierealnie wysokim poziomie, wiedząc, że czasem nawet niewielkie różnice temperatur potrafią zrobić wielką różnicę w smaku. Niewątpliwie największą zaletą pieca jednokomorowego jest to, że po poznaniu jego możliwości każda pizza smakuje doskonale, pieczona jest szybko, bez ryzyka podania surowego, przypieczonego lub nawet spalonego wypieku.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt