Sokowirówki

Marka

Cena

  • 1 930,00 zł - 11 058,00 zł

Aktywne filtry

Sokowirówki

Profesjonalna sokowirówka do gastronomii – modele

Esencja zdrowia, ogromna dawka witamin, smaku, niekończące się kombinacje owoców i warzyw i ogromny potencjał na rynku gastronomicznym. Świeże soki stały się prawdziwym hitem w kawiarniach, restauracjach. Pojawiają się także stoiska w centrach handlowych, w biurowcach czy przestrzeniach szkoleniowych i edukacyjnych, bo soki to zdrowie. Profesjonalne sokowirówki Hendi przygotowuje sok ze świeżych (nie mrożonych), twardych owoców i warzyw. Prędkość tarczy wynosi 3000 obr./min. Obudowa, misa, pojemnik na sok i tarcza tracą wykonane są ze stali nierdzewnej, zaś otwór tacy załadowczej i popychacz wykonane są z tworzywa ABS, pojemnik na pulpę i pokrywa z polipropylenu. Inny model tego producenta ma elektronicznie sterowaną prędkość do 6300 obr./min. Przełącznik turbo zwiększający czasowo obroty umożliwia również czyszczenie koszyka i równoważy możliwe wibracje - to sprawia, że sokowirówka jest łatwa w użytkowaniu i czyszczeniu.

Sokowirówka do małej gastronomii – co wybrać?

Stalgast również ma w swojej ofercie automatyczną sokowirówkę, polecana do barów, cateringu, restauracji, hoteli i placówek żywienia zbiorowego. Wyróżniony model jest przeznaczony do pracy ciągłej, idealny do wycinania soków z warzyw i owoców. Ma niski poziom hałasu, wykonany jest z trwałych materiałów. Dzięki unikalnemu kształtowi wylotu nie ma potrzeby używania popychacza, a tacka ociekowa zbierająca krople, pomaga w utrzymaniu czystości. To już ten rodzaj sprzętu, który stoi na najwyższym stopniu podium. Wybierając odpowiednią sokowirówkę warto zastanowić się nie tylko nad parametrami maszyny, ale też nad tym, czy dany sprzęt może pracować ciągle, czy nie. W wyborze ważne jest również to, jak łatwo czyścić sokowirówkę, czy ma ona osobny pojemnik na pulpę (z której, w ramach ducha zero warte, często przyrządza się np. ciasta) i jak głośno pracuje.

Soki, obok kaw, herbat i butelkowanych napojów komercyjnych, stają się podstawowym elementem menu w różnego rodzaju lokalach gastronomicznych. Mogą one w fantastyczny sposób odświeżyć menu, a dodatkowym elementem może być komponowanie soków zgodnie z wymogiem klienta. Taka personalizacja daje szansę wyróżnienia się na tle konkurencji. Wyposażenie w sokowirówkę stołówek szkolnych, przestrzeni eventowych, hotelowych jadłodajni pozwala na rozwój i dbanie o użytkowników i klientów. Profesjonalne sokowirówki, stworzone do pracy ciągłej mogą być także inspiracją do stworzenia nowoczesnych modeli biznesowych w gastronomii. Coraz częściej pojawiają się jako elementy wyposażenia wysp w centrach handlowych, ale też w food truckach.

Sokowirówka profesjonalna stała się częścią wyposażenia

Potencjał sokowirówek zdaje się nie mieć końca. Coraz częściej pojawiają się one w przestrzeniach prozdrowotnych, np. w prywatnych przychodniach czy na siłowniach, by zainspirować ludzi do zmiany nawyków żywieniowych i wprowadzenie większych ilości warzyw i owoców do diety. Profesjonalne sokowirówki pozwalające na produkcję soków, butelkowane i brandowane znakami firmy, są też świetną alternatywą do napojów gazowanych, doskonale uzupełniając dietę w witaminy, mikro- i makroelementy.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt