Cuttry
Dostępność
Marka
Cena
Cuttry
Sprzęt typu cuttry sprawdzi się w restauracji, punktach gastronomicznych, tych mniejszych i większych bistrach, ale też w masarniach i garmażeriach. Jest niesamowicie uniwersalny w zastosowaniu i pozwala zastąpić wiele innych naszych profesjonalnych, niezbędnych w kuchni. Główną funkcją maszyn cuttry jest szybkie siekania, przygotowanie drobnego farszu, sosów, emulsji, zawiesin, musów, rozdrabnianie przypraw i ugniatanie ciast. To jakby połączenie miksera z maszynką do mielenia, blendera i moździerza. Jeden sprzęt - szereg zastosowań, czyli dokładnie to, co powinno mieć miejsce w profesjonalnej kuchni.
Narzędzie wielofunkcyjne multi cutter
Cuttery firmy Robot Coupé wyposażone są w ostre noże ze stali nierdzewnej, które można łatwo czyścić. Wał maszyny również wykonany jest ze stali nierdzewnej, która zapewnia niezwykłą trwałość. Pokrywa wykonana z poliwęglanu umożliwia dodawanie składników podczas przygotowywania potraw, bez konieczności otwierania pokrywy za każdym razem. W dodatku szczelnie utrzymuje ona zawartość wewnątrz misy. Wyposażony w system sterowania impulsowego, pozwala na bardziej precyzyjne krojenie. Wsad wynosi od 0,1 do 1kg (2,9 litra) w wersji najmniejszej, do 0,5-3,5kg (7,5 litra) w wersji największej). W przypadku tej marki elementy wykonane są na tej samej zasadzie, obsługa jest manualna, bardzo prosta i intuicyjna, ale różne typy różnią się pojemnością misy, wielkością oraz prędkością obrotów (od 1500 obrotów/min. w najtańszym modelu, po 3000 obrotów/min. w najdroższym).
Profesjonalne cuttery zastosowanie
Najdroższe modele firmy Robot Coupé sprawdzą się w przypadku dużych miejsc gastronomicznych. Wsad może wynosić nawet 9 kg, czyli 15 litrów. To już maszyny o solidnej sile i mocy, które jednorazowo są w stanie zmielić nawet i 250 porcji produktu. Cuttry Robot Coupe gwarantują doskonałe rozdrobnienie, skracając w ten sposób czas przeznaczony na przygotowanie farszów, ciast, musów. Pracują niezwykle precyzyjnie i łatwo. To przekłada się na tempo przygotowania większej liczby posiłków, porcji. Wbudowany asynchroniczny silnik pozwala na długotrwałe używanie podczas intensywnej pracy. Tego typu sprzęt sprawdzi się także w cukierniach i kawiarniach oraz w stołówkach (szkolnych, szpitalnych).
Jakie modele cuttra wybrać
Doskonale skompletowana oferta sklepu hybryda-gastro.pl pozwala dobrać sprzęt według własnych oczekiwań i możliwości. Różnice pomiędzy modelami nie dotyczą materiałów, z których wykonano cuttry, a jedynie ich wymiary. Te tańsze modele wystarczą w zupełności w niewielkich gastronomiach, ale jeśli chodzi o większe linie produkcyjne czy restauracje, kawiarnie o intensywniejszej pracy, zdecydowanie lepszym wyborem będzie inwestycja w cuttry o większej pojemności. Wówczas jednorazowo można przygotować porcje. Warto też podkreślić, że sprzęt tego typu nie tylko zmniejsza czas pracy pracowników, ale również minimalizuje koszty (nie ma niezmielonych elementów) i ryzyko, że podczas krojenia, miksowania czy wyrabiania coś pójdzie nie tak, a klient otrzyma kawałek nie zblendowanego posiłku. Cuttry działają perfekcyjnie i stanowią podstawę wyposażenia kuchni w niejednej restauracji.