Wilki

Dostępność

Marka

Cena

  • 485,00 zł - 7 528,00 zł

Aktywne filtry

Maszynka do mięsa wilk, co to takiego?

Wyciągnięcie sprzętu do mielenia w domu oznaczało, że albo będzie pieczony sernik i twaróg trzeba zmielić minimum trzykrotnie, albo trzeba zmielić mak, albo mięso. Mielone mięso idealne na kotlety - a jakże - mielone, na tatar, chociaż puryści uważają, że trzeba go poszatkować samodzielnie, albo na domowe kiełbasy. Trochę pracy było trzeba włożyć, trochę powydzierać się, bo maszynki do mielenia były od zawsze bardzo hałaśliwe, kłopotliwe przy myciu i koniec końców lądowały gdzieś upchnięte w kącie spiżarni. Mięso mielone jest łatwo dostępne, podobnie jak twaróg. Ale w branży gastronomicznej, mięsnej, garmażeryjnej - nie może się obyć bez wilków.

Maszynka do mielenia mięsa wilk – rodzaje

W ofercie sklepu hybryda-gastro.pl dostępne są wilki o różnych parametrach, możliwościach, funkcjach i cenach, dzięki czemu z łatwością można dopasować je do oczekiwań i potrzeb. Najtańszy w ofercie, wilk marki Hendi, posłuży z powodzeniem w małej gastronomii. Obudowa wykonana z aluminium, zaś ślimak i nóż ze stali nierdzewnej. W zestawie wilk ma dwa sitka oraz końcówki do wyrobu kiełbas i tatara. Nie jest to jednak wilk do pracy ciągłej. Wilk do mięsa od firmy Hendi, z linii Profi Line sprawdzi się w restauracjach, pizzeriach - cicho pracuje, a jego wydajność chwilowa wynosi 200 kg/h. Z kolei wilki od Stalgast mogą pracować już intensywniej, nawet do 8 godzin. Wykonana z anodowanego aluminium i stali nierdzewnej podstawa i regulowane antypoślizgowe nóżki gwarantują stabilne i komfortowe użytkowanie. Taca wykonana ze stali nierdzewnej, gardziel z odlewu żeliwa, lej załadowczy wykonany z polerowanego stopu aluminium, a ślimak ze specjalnego stopu aluminium. Masz na ta osiąga prędkość 200 obrotów na minutę. W komplecie ma sitka o średnicy oczek 5 i 8 mm.

Jeśli jednak potrzebny jest wilk do użytku profesjonalnego, który doskonale sprawdzi się w sklepach rzeźniczych, supermarketach, dużych stołówkach, restauracjach i innych punktach gastronomicznych, wówczas potrzebny jest wilk PROFI LINE 1/2 UNGER 12 282274. Ta maszyna jest nie do zatrzymania! Pozwala zmielić mięso bez kości. Bardzo cicha przekładnia zębata pracująca w kąpieli olejowej, a silnik asynchroniczny ma zabezpieczenie przed przegrzaniem. Wydajność chwilowa to 150 kg/h, a ślimak wykonuje 140 obrotów/min.

Wilk gastronomiczny – jaki model wybrać?

Ofertę sklepu uzupełniają wilki marki Inoxxi. Wilki do mielenia mięsa o potężnej sile, mocy silnika 1100 W, potrafiące zmielić 250 kg mięsa w ciągu godziny. Szeroka i bogata oferta sklepu skierowana jest do różnego rodzaju gastronomii. Wilki gastronomiczne mają szerokie zastosowanie w branży, zwłaszcza w miejscach, w których istotną rolę odgrywa mięso. Pozwalają one skrócić czas pracy pracowników, pracują wydajnie, sprawnie, produkując każdorazowo idealnie zmielony produkt. Ich części zamienne dostępne są w ofercie sklepu, podobnie jak tarcze z otworami o różnych wielkościach, które sprawdzą się przy różnych rodzajach produktów do zmielenia. Perfekcyjny poziom mielenia oraz ułatwienie pracy, bez konieczności ciągłego szatkowania czy krojenia mięsa poprawiają jakość pracy i - co za tym idzie - efektu końcowego. Nie ma ryzyka, że np. w tatarze pojawi się klucha nie zmielonego mięsa, rujnując w ten sposób całe wrażenie z jedzenia dania.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt