Tłuczki do mięs

Dostępność

Marka

Cena

  • 36,00 zł - 169,00 zł

Aktywne filtry

Funkcjonalny tłuczek do mięsa sprawdzi się w każdej kuchni

Tłuczki do mięsa podczas rozbijania nie tylko formują, ale również wydobywają wyjątkowy smak mięsa oraz pozwalają przyrządzić przepyszne, świeże i pachnące kotlety lub inne mięsne dania.

Dobry tłuczek do mięsa nie wymaga użycia zbyt dużo siły. Jeśli jest odpowiednio wyważony oraz dobrze leży w dłoni, jego użytkowanie jest bezproblemowe. Wybór odpowiedniego tłuczka ma znaczenie nie tylko w kontekście jego trwałości i żywotności, ale także wygody użytkowania. Jeśli więc przymierzasz się do zakupu tego narzędzia, pamiętaj, że powinno być ono poręczne.

Tłuczki do mięsa — materiały wykonania

Klasyczne tłuczki do mięsa początkowo wykonywało się z drewna. Ich głowice były wówczas zakończone metalowymi nakładkami oraz wyposażone w wypustki umożliwiające „tłuczenie”. I choć te modele również możemy zakupić, obecnie większą popularnością cieszy się tłuczek do mięsa metalowy — najczęściej jest to aluminium. To materiał uniwersalny i szeroko wykorzystywany w branży gastronomicznej. Jest lekki i wytrzymały.

Niektóre modele wykonuje się również ze stali nierdzewnej. To kolejny, świetny materiał. Jest nie tylko trwały i odporny na wszelkie uszkodzenia, ale także i korozję. Stal nierdzewna nie wchodzi w reakcje z żywnością, nie wpływa w żaden sposób na jej smak, zapach czy konsystencję. Jest jednym z niewielu materiałów dopuszczonych do pracy i kontaktu z żywnością. Jedną z naszych propozycji jest stalowy tłuczek do mięsa z kolcami marki Stalgast. Posiada 3 powierzchnie rozbijające, a jego rączka została wykonana z tworzywa sztucznego — dzięki czemu użytkowanie jest proste i wygodne.

Tłuczki do mięsa a maszynki do zmiękczania

W naszej ofercie znajdziesz nie tylko tłuczki do mięsa, ale także maszynki do zmiękczania. Czym różnią się od siebie te przyrządy? Maszynka do zmiękczania mięsa łączy w sobie dwie funkcje — rozbijania mięsa oraz głębokie nacinania jego włókien. Pozwala to skrócić czas marynowania, gotowania lub smażenia nawet o 25%. Jednym z naszych produktów jest maszynka do zmiękczania czerwona Hendi.

Inną nazwą maszynki do zmiękczania jest również siekacz zmiękczający. To to samo urządzenie, które również sprawia, że mięso jest delikatniejsze, bardziej soczyste i miękkie. Najbardziej uniwersalnym rozwiązaniem jest jednak tłuczek do mięsa duży zmiękczający. Łączy w sobie cechy tradycyjnego tłuczka z profesjonalnym siekaczem zmiękczającym. To wysokiej jakości produkt marki Stalgast wykonany ze stali nierdzewnej. Posiada wysokość 70 mm oraz szerokość 265 mm.

Jeśli jesteś zainteresowany tym produktem lub może tradycyjnym tłuczkiem — odwiedź nasz sklep i zapoznaj się z ofertą! Oferujemy wyłącznie jakościowe artykuły renomowanych marek, które posłużą Ci przez lata.

Zostań z nami na dłużej! System Rabatowy jest stworzony dla klientów.
Skontaktuj się z naszym Centrum Obsługi w razie pytań dot. gwarancji, pomocy technicznej i doradztwa w zakresie sprzedaży i oferty produktowej. Połączenia odbierane są zgodnie z zaleceniami otrzymanymi od Klienta. Nasi konsultanci służą pomocą.
Towar o wartości powyżej 1000 zł wysyłamy na własny koszt

Informacje dotyczące plików cookies

Ta witryna korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia na naszej stronie . Wykorzystujemy również pliki cookie stron trzecich w celu ulepszenia naszych usług, analizy a nastepnie wyświetlania reklam związanych z Twoimi preferencjami na podstawie analizy Twoich zachowań podczas nawigacji.

Zarządzanie plikami cookies